Internationellt pris till Zeta för fetaost

Internationellt pris till Zeta för fetaost
God smak visade juryn, i Zetas ögon, när man gav bolagets fetaost ett internationellt pris för god smak. Foto: Pressbild
Internationella smakinstitutet i Bryssel har korat Zeta fetaost till en av de bästa fetaostarna på marknaden vilket Zeta nu kan visa på förpackningen.

Internationella smakinstitutet i Bryssel har korat Zeta fetaost till en av de bästa fetaostarna på marknaden vilket Zeta nu kan visa på förpackningen.

Det är inte alltid lätt för konsumenten att välja i hyllan. Utbudet är stort och skillnaderna ofta oklara, konstaterar Zeta i en pressrelease.

Därför kan, påpekar man, professionella smaktävlingar som resulterar i ett oberoende omdöme hjälpa konsumenterna på vägen.

Anledningen till detta påpekande är att det internationella smakinstitutet i Bryssel valt Zeta festoast 150 g till en av de bästa på marknaden.

Hos institutet finns en panel med några av världens främsta kockar och sommelierer. De har en viktig funktion att fylla.

På samma sätt som Guide Michelins stjärnor utvecklar restaurangmarknaden gör denna tävling, Superior taste awards, att smak och kvalitet på butiksmaten förbättras.

– Varje vara bedöms individuellt och de bästa produkterna belönas med stjärnor utifrån en tregradig skala. Det resulterar i ett omdöme som kan vägleda konsumenten i butikshyllan. Vår Zeta feta, 150 g, fick två stjärnor för exceptionellt god smak och doft och det är vi oerhört stolta över, säger Pär Uggla, inköpsansvarig för ost på Di Luca & Di Luca.

I tre år får nu sigillet pryda produktens förpackning innan osten testas på nytt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil