Internationellt pris till Zeta för fetaost

Internationellt pris till Zeta för fetaost
God smak visade juryn, i Zetas ögon, när man gav bolagets fetaost ett internationellt pris för god smak. Foto: Pressbild
Internationella smakinstitutet i Bryssel har korat Zeta fetaost till en av de bästa fetaostarna på marknaden vilket Zeta nu kan visa på förpackningen.

Internationella smakinstitutet i Bryssel har korat Zeta fetaost till en av de bästa fetaostarna på marknaden vilket Zeta nu kan visa på förpackningen.

Det är inte alltid lätt för konsumenten att välja i hyllan. Utbudet är stort och skillnaderna ofta oklara, konstaterar Zeta i en pressrelease.

Därför kan, påpekar man, professionella smaktävlingar som resulterar i ett oberoende omdöme hjälpa konsumenterna på vägen.

Anledningen till detta påpekande är att det internationella smakinstitutet i Bryssel valt Zeta festoast 150 g till en av de bästa på marknaden.

Hos institutet finns en panel med några av världens främsta kockar och sommelierer. De har en viktig funktion att fylla.

På samma sätt som Guide Michelins stjärnor utvecklar restaurangmarknaden gör denna tävling, Superior taste awards, att smak och kvalitet på butiksmaten förbättras.

– Varje vara bedöms individuellt och de bästa produkterna belönas med stjärnor utifrån en tregradig skala. Det resulterar i ett omdöme som kan vägleda konsumenten i butikshyllan. Vår Zeta feta, 150 g, fick två stjärnor för exceptionellt god smak och doft och det är vi oerhört stolta över, säger Pär Uggla, inköpsansvarig för ost på Di Luca & Di Luca.

I tre år får nu sigillet pryda produktens förpackning innan osten testas på nytt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil