Ny variant av folköl från Brutal Brewing

Ny variant av folköl från Brutal Brewing
Brutal Brewing lanserar en ny typ av öl på temat full smakstyrka men lite alkohol. Fot. Pressbild Spendrups.
Brutal Brewing lanserar vad man kallar en ”revolutionerande folköl” där siktet är inställt på full smakstyrka men endast 2,7 procent alkohol.

Brutal Brewing lanserar vad man kallar en ”revolutionerande folköl” där siktet är inställt på full smakstyrka men endast 2,7 procent alkohol.

Med sin senaste nyhet Taste-A-Lot lanserar nu Brutal Brewing en helt ny typ av öl som levererar full smakstyrka, men endast innehåller 2,7 % alkohol, skriver Spendrups i en pressrelease.
De tre brygdtyperna Hoppy Lager, Pilsner och IPA ska möta det stora intresset för smakrik öl med lägre alkoholhalt samt bredda dagens utbud inom 2,8-segmentet.

Intresset för lågalkoholhaltig dryck har under de senaste åren vuxit sig allt starkare hos såväl konsumenter som tillverkare. Samtidigt har trenden för folköl varit vikande, framförallt till förmån för det snabbt växande och allt populärare alkoholfria ölsegmentet, vilket man nu vill möta.

Det här är en utveckling som har gjort att 2,8-segmentet mer eller mindre har stannat upp både vad gäller produktutveckling och breddning.
– Vi startade det här projektet för ett par år sedan för att vi ville blåsa nytt liv i folkölskategorin genom att erbjuda konsumenterna ett fullvärdigt öl med god smak, låg alkoholhalt och högkvalitativ känsla. Ett öl att njuta av tillsammans med mat eller för att bara unna sig i stunden, säger Sofia Andersson, produktchef för Brutal Brewing.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil