Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Coop öppnar obemannade

Så ska det se ut när Coop nu öppnar sina första obemannade butiker. | Foto: Pressbild
Nu kommer de två första obemannade butikerna hos Coop. Det blir i Gävle som Coop öppnar två moduler i ett pilotprojekt man har stora förhoppningar på.

Coop har under en längre tid arbetat med att utveckla teknik och processer för obemannade butiker som kunder kan besöka dygnet runt, skriver företaget i en pressrelease idag.
– Nu har Coop Mitt som första konsumentförening tagit beslut om att starta ett pilotprojekt för att etablera Coops två första obemannade butiksmoduler i Gävle. Butiksmodulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och kommer vara öppna dygnet runt.

Beslutet som Coop Mitt tagit syftar till att möta efterfrågan i stadsdelar där det idag inte finns någon Coop-butik, i glesbygd och i turistområden, där obemannade butiksmoduler kan erbjuda ett brett sortiment dygnet runt, förklarar Coop som tillägger att det även syftar till att förstärka och bredda butiksbeståndet med fler butiksalternativ för kunder och medlemmar.

– Satsningen på obemannade butiker är ett sätt för oss att finnas på fler platser där vi ser potential. Det blir även möjligt för oss att nå fler kunder under högsäsonger eller lov – på exempelvis skidorter eller under speciella evenemang. På sikt hoppas vi att pilotprojektet ska resultera i fler obemannade butiker runt om i vårt område, säger Meta Persdotter som är vd för Coop mitt.

Utrullningen av de två pilotbutikerna kommer ske under hösten och blir startskottet på Coops satsning kring obemannade butiksmoduler.
För att kunna erbjuda den här typen av butikslösning har Coop utvecklat den nya självscanningsapplikation där kunden själv kan scanna och betala för varor med mobilen som butikstrender.se berättade om igår.

– Satsningen handlar om att fler ska kunna handla god mat när det passar dem. Detta är ett sätt för oss att tillsammans med våra medlemmar driva mat-Sverige framåt, skapa nya möjligheter för våra konsumenter och med hjälp av den digitala utvecklingen erbjuda en ny typ av shoppinglösning, säger Magnus Johansson, vd i Coop Sverige.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.