Lyx går hem även i tuff lågkonjunktur

Foto MostPhotos
Att lågkonjunkturen är här eller närmar sig skrämmer inte de som handlar lyxvaror. Nu redovisar franska LVMH en ökad vinst för sina märken.

LVMH är lyxkonglomeratet med varumärken som Louis Vuitton, Christian Dior och Tiffany & Co och bolaget som dominerar marknaden för lyxvaror. Bolagets viktigaste segment är mode och lädervaror men finns även varumärken inom alkohol, kosmetika och klockor.

Ägaren Bernard Arnault är världens näst rikaste person med en förmögenhet på cirka 208 miljarder dollar.
Tidigare i år konstaterade börsanalytiker att LVMH:s börsvärde är i paritet med Teslas.

Nu har man släppt halvårsrapporten för 2023 års första sex månader och den visar intäkter på 42,2 miljarder euro, en ökning med 15 procent.
Den organiska intäktstillväxten var 17 procent jämfört med samma period 2022.

Särskilt bra går mode och lädervaror och Arnault själv beskriver siffrorna som ”enastående” under en period ”av pågående ekonomisk och geopolitisk osäkerhet”.

Cristofer Andersson, aktieprofil och författare till boken ”Börspsykologi”, säger hos SvD att LVMH:s kunder inte håller igen på grund av inflation och dyrtider.
– Absolut drabbas de, precis som vanliga Svenssons, av inflation och stigande kostnader i form av räntor. Men för den här gruppen är dessa till stor del försumbara. Den där väskan eller scarfen köps oavsett konjunkturläge.

– Lyx har och kommer alltid vara något som människor suktar efter, det är ett biologiskt arv.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

avid von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil