Få men personliga klappar är planen i år

Få men personliga klappar är planen i år
Viveka Söderbäck. Foto: Klarna
Vi köper få men personliga och kvalitativa klappar, hävdar Klarna i en rapport inför jul där det hävdas att vi svenskar köper färst antal julklappar.

Vi köper få men personliga och kvalitativa klappar, hävdar Klarna i en rapport inför jul där det hävdas att vi svenskar köper färst antal julklappar.

En ny global julrapport från Klarna hävdar att svenskar planerar att handla julklappar för i snitt 3 335 kr denna jul.
Dessutom sägs vi köpa färst julklappar av alla – 5 i snitt per person jämfört med globala snittet 6,5.

18 000 svarande i 18 länder – 1 051 av dem svenskar – är underlaget för Klarnas rapport som bland annat sägs visa att vi svenskar till 66 procent i alla fall tycker att personlig innebörd följt av kvalitet (43 procent) och pris (25 procent) är viktigast när de ger bort julklappar.

– Svenskarnas julklappspreferenser är tydliga; få men meningsfulla och av hög kvalitet, och gärna till ett bra pris. I år har vi kunnat se att många utförde delar av sin julklappshopping runt Black week – något som bekräftar svenskarnas prismedvetenhet när det kommer till julklappar, säger Viveka Söderbäck som är Klarnas expert på konsumentbeteende. 

Topp 5 svenskar önskar sig i jul hos Klarna
Kläder och skor (26%)
Elektronik (25%)
Underhållning (böcker, musik, film/streaming-prenumerationer) (22%)
Resor och upplevelser (22%)
Smycken & accessoarer (19%) på delad plats med Skönhet och hälsa (19 %)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil