Polarbröd efter branden

Polarbröds vd Anders E Johansson. | Foto: Pressbild
Polarbröd definierar i en pressrelease tre viktiga områden att jobba med efter branden - medarbetarna, kunderna och det nya Polarbageriet.

Under måndagen började Polarbröd direkt med att ta hand om sina 245 medarbetare som nu står utan arbetsplats efter branden.
Krishanteringen fortsatte under tisdagen och fortsätter framöver.

Företaget har redan genomfört en rad interna informationsmöten och erbjuder även samtalsstöd för medarbetarna.
Nu inleds en dialog med fackförbunden, kommunen och regeringen för att försöka ta fram bra lösningar för de personer som i nuläget saknar arbetsuppgifter. Man ser även över möjligheter med utbildning.

– För vår vikarierande personal kommer vi tyvärr inte kunna förlänga avtalen. Vad gäller våra tillsvidareanställda ska vi se över organisationen i dialog med facket. Vi kommer att prata om våra nuvarande behov, vad vi behöver för att bygga upp vårt nya bageri och även titta på vad vi behöver i framtiden, säger vd Anders E Johansson.

Polarbröd maximerar nu kapaciteten på företagets andra bageri i Bredbyn. Redan i dag har man kunnat börja baka produkter som tidigare bakats i Älvsbyn och företaget söker även samarbeten med andra i branschen. Detta gäller både för bröd och smörgåsar.

– Vi står nu i startgroparna för att bygga upp ett nytt innovativt bageri i Älvsbyn. Ett första steg kan vara att få igång smörgåstillverkningen, säger koncernens vd Karin Bodin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200