5,7 procent upp för Ica november

5,7 procent upp för Ica november
Foto: Mostphotos
Försäljningen i Icas 1 266 svenska butiker steg under november månad med 5,7 procent vilket var exakt samma ökning som i jämförbara butiker.

Försäljningen i Icas 1 266 svenska butiker steg under november månad med 5,7 procent vilket var exakt samma ökning som i jämförbara butiker.

När Ica idag redovisar försäljningsutvecklingen för november 2020 visar den en ökning på 5,7 procent vilket då är exakt samma ökning som jämförbara butiker.
Även sett till årets elva första månader totalt planar det ut. För den perioden ökar Ica med 7,2 procent och jämförbara butiker med 7,1 procent.

Under november, liksom tidigare, är det Ica Maxi-butikerna som går starkast. De ökar i november med 9,3 procent och är den del av Ica som skiljer ut sig mest positivt mot jämförbara butiker.
Ica Nära hade också en god månad med ett plus på 7,2 procent.

Ica Kvantum fortsätter i långsammare tempo med ett plus på 3,6 procent och Ica Supermarket nöjde sig med 2,8 procent upp november.
Ica Supermarket-butikerna har också utvecklats klart sämst under året och har för januari-november 3,4 procent plus mot 10,8 för Maxi, 7,6 för Kvantum och 6,7 för Nära.

I siffror sålde Ica för 10,468 miljarder kr under november och har så här långt under året sålt för lite 118,384 miljarder kr.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil