Samlar måltider till barn

Rädda barnen och Karma startar nu en insamling. Målsättningen är att få ihop medel för att kunna leverera 100 000 måltider till utsatta svenska barn.
Rädda barnen och Karma startar nu en insamling. Målsättningen är att få ihop medel för att kunna leverera 100 000 måltider till utsatta svenska barn.

Barn och unga som redan innan coronakrisen levde i familjer med knappa ekonomiska förhållanden för det ännu svårare under pandemin.
Det är utgångspunkten för Rädda barnens och maträddartjänsten Karmas nya initiativ.

Rädda barnen kontaktade Karma för att informera om att barn i utsatta situationer nu fått det ännu tuffare och Karma bestämda sig för att använda sitt nätverk av restauranger och användare för att samla in pengar till måltider som Rädda barnen sedan kan leverera.

Fem miljoner kr – översatt till mat 100 000 måltider – är målet och bland de företag som redan från start donerat pengar finns Kinnevik och Wallenbergs ägarbolag Fam.
Man backas dessutom upp av bland andra Googles och Microsofts Sverige-chefer, prins Daniel och Cristina Stenbeck.

– Den mat som distribueras kommer delvis från aktörer som har drabbats av krisen med en kraftig minskning av antalet kunder. De har sett ett ökat matsvinn och vi vill stötta även dem och hela restaurangbranschen. Under krisen riskerar mycket mat att slängas, samtidigt som Rädda barnen ser att fler barn går hungriga, säger Karmas medgrundare Elsa Bernadotte till Di.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil