Samlar måltider till barn

Rädda barnen och Karma startar nu en insamling. Målsättningen är att få ihop medel för att kunna leverera 100 000 måltider till utsatta svenska barn.
Rädda barnen och Karma startar nu en insamling. Målsättningen är att få ihop medel för att kunna leverera 100 000 måltider till utsatta svenska barn.

Barn och unga som redan innan coronakrisen levde i familjer med knappa ekonomiska förhållanden för det ännu svårare under pandemin.
Det är utgångspunkten för Rädda barnens och maträddartjänsten Karmas nya initiativ.

Rädda barnen kontaktade Karma för att informera om att barn i utsatta situationer nu fått det ännu tuffare och Karma bestämda sig för att använda sitt nätverk av restauranger och användare för att samla in pengar till måltider som Rädda barnen sedan kan leverera.

Fem miljoner kr – översatt till mat 100 000 måltider – är målet och bland de företag som redan från start donerat pengar finns Kinnevik och Wallenbergs ägarbolag Fam.
Man backas dessutom upp av bland andra Googles och Microsofts Sverige-chefer, prins Daniel och Cristina Stenbeck.

– Den mat som distribueras kommer delvis från aktörer som har drabbats av krisen med en kraftig minskning av antalet kunder. De har sett ett ökat matsvinn och vi vill stötta även dem och hela restaurangbranschen. Under krisen riskerar mycket mat att slängas, samtidigt som Rädda barnen ser att fler barn går hungriga, säger Karmas medgrundare Elsa Bernadotte till Di.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil