Lund mot strömmen – högtryck i cityhandeln

Lund mot strömmen – högtryck i cityhandeln
Foto: Mostphotos
När hela Sverige ser cityhandeln utarmas går Lund mot strömmen och konstaterar att problemet istället är att det saknas affärslokaler i centrala stan.

När hela Sverige ser cityhandeln utarmas går Lund mot strömmen och konstaterar att problemet istället är att det saknas affärslokaler i centrala stan.

Över hela landet har man kunnat läsa rubriker om butiksnedläggningar och hur cityhandel och stadskärnor utarmas.
Inte minst under pandemiperioden har butiker, restauranger och kaféer tvingats slå igenom på bred front.

Men det finns undantag och de städer som faktiskt går mot strömmen, som i Lund där nu skd.se skriver om hur kedjorna närmast står i kö för att få öppna butiker i city.
Bland de nyetableringar som skett och sker finns exempelvis Willys hemma, modehandlarna Copenhagen Luxe och Double X, konsthandeln Kliger gallery och Minù vegan goodies som säljer veganskt godis och dito bakverk.

Enligt handelsföreningens Sven Petter Hovelius får man fortsatta förfrågningar men saknar nu lämpliga lokaler i centrala Lund.
– Det är viktigt att det skapas större lokaler så att handeln och besöksnäringen kan utvecklas. Kedjorna vill till exempel ha 300-400 kvadratmeter stora lokaler på en, maximalt två plan. Sådana lokaler finns inte i Lund nu. De finns enstaka mindre lediga, säger Sven Petter Hovelius till Skånska dagbladet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil