Testar drönare för nya godstransporter

Testar drönare för nya godstransporter
Drönare för godstransporter är fokus i ett nytt projekt Luftfartsverket deltar i. Foto: Pressbild Luftfartsverket
Luftfartsverket är en part i ett nytt projekt vilket handlar om att undersöka vad drönare idag klarar av när det gäller att genomföra godstransporter.

Luftfartsverket är en part i ett nytt projekt vilket handlar om att undersöka vad drönare idag klarar av när det gäller att genomföra godstransporter.

Det nya projektet har Luftfartsverket, Linköpings universitet och IBG, Independent business group, som parter.

Det handlar om att demonstrera samhällsnyttan med drönare genom att ta användningen av dem till en ny nivå.

Ambitionen är att efter ett tvåårigt försök visa upp vad drönare klarar av i samband med godstransporter.

Planen är att hösten 2022 kunna genomföra en 50 kilometer lång testflygning med drönare mellan Linköping och Norrköping.

En drönare av större modell ska klara tio kilo last och det nya projektet är en del i en stor europeisk satsning kring drönartjänster.

Östergötland, mer konkret Linköping och Norrköping, är en av sex platser i Europa där man ska arbeta med denna typ av drönartjänster i stadsmiljö.

De övriga städerna är Paris, Bryssel samt någon stad i vardera Tyskland, Italien och Spanien.

Från Luftfartsverket formulerar man sig som att man bygger en korridor i luftrummet mellan Linköping och Norrköping och att man tror att en del av dagens transporter genomförs mer effektivt via denna kanal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil