Ica-samarbete kan göra dubbla produktionen

Ica-samarbete kan göra dubbla produktionen
Umeå-företaget Familjen Hansen inleder stort samarbete med Ica. Foto: Pressbild Familjen Hansen
Umeå-baserade Familjen Hansen har slutit avtal om leveranser med Ica på riksnivå. Det kan innebära att produktionen fördubblas hos företaget på sikt.

Umeå-baserade Familjen Hansen har slutit avtal om leveranser med Ica på riksnivå. Det kan innebära att produktionen fördubblas hos företaget på sikt.

Tidigare avtalade charkföretaget Familjen Hansen om leveranser till Ica över hela Sverige.
Det handlar om lufttorkad salami i tre varianter – original, peppar och fänkål. I sommar har produktionen hos företaget legat på topp och i fabriken packar salamin om till Icas egna 80-gramsförpackningar.
– Vi har kört järnet, men eftersom salamin lufttorkas går den inte att stressa fram, säger Robin Karlsson, delägare i Förenade matfabrikanterna där charkföretaget ingår, till Västerbottens-Kuriren.

Enligt Karlsson handlar det om leveranser på ”ett antal hundra kilo i veckan” och det står redan klart att fabriken i Stöcksjö måste byggas ut.
– Ett antal miljoner ska investeras. När det är klart kommer vi nog att ha norra Sveriges största klimatrum för lufttorkning. Det blir massivt, säger Robin Karlsson till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snacksa med GØL truffle och parmesan

GØL Salami snacks är en favorit hos många, då snacksen passar till så många olika tillfällen. Oermotståndligt goda både som ett mellanmål i farten eller

Inga skolungdomar släpps in skoltid

Skolungdomar är inte längre välkomna hos Coop i Bengtsfors efter återkommande snatterier. Butikens ledning ser sig nödgad att ta beslutet.

Arla räddar tre ton mat om dagen

Arla har räddat närmare 1 800 ton mat sedan början av 2021 och inför Internationella matsvinnsdagen vill man nu sporra fler att minska svinnet.

Svenska kaffekedjan Fogarolli prisad

Fogarolli har tilldelats ”Special Award for Resilience” vid European Franchise Awards 2022, ett av fem priser som delades ut under galan i Bryssel.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil