Matnyttig tävling kring medelhavsmat

Matnyttig tävling kring medelhavsmat
Professor Mai-Lis Hellenius och Di Lucas Måns Falk guidar kring medelhavsmaten i filmen. Foto: Pressbild

Di Luca & Di Luca samarbetar med Uppsala kommun i en digital mässa med tävling på temat medelhavsmat och matsvinn för kökspersonal inom kommunen.

När världen vänds upp och ner av Corona gäller det att hitta nya vägar för sin verksamhet, resonerar företaget Di Luca & Di Luca.

Nu arrangerar man tillsammans med Uppsala kommun en tävling kring Medelhavsmat och Matsvinn under en innovativ, digital mässa i Uppsala kommuns regi.

– Vi arrangerar årligen en mässa för medarbetarna i kommunens alla skol- och äldrevårdskök. I år blev den inställd men då gjorde vi den digitalt i stället för behovet av att inspireras, få del av nyheter och lära sig nytt är lika stort som alltid, säger Malin Holfve, inköpsansvarig på måltidsservice i Uppsala kommun.

Det gör två av Di Luca & Di Lucas filmade Medelhavsskolor med tillhörande tävling till ett inslag på programmet.

I den ena filmen belyser livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius samt Måns Falk från Di Luca & Di Lucas matakademi vad medelhavsmat är för något och varför den är så nyttig.

– Den andra filmen vi valde ut handlar om matsvinn, något som både Di Luca & Di Luca och kommunen arbetar aktivt med sedan flera år tillbaka, berättar Malin Holfve.

Själva tävlingsmomentet är enkelt och består av att titta på filmerna samt att svara på frågor. Köken får själva bestämma om de vill tävla individuellt eller i grupp, och tävlingen pågår fram till den 7 december varefter tre vinnare dras.

– Vi tycker att det är ett kul sätt att lyfta Medelhavsmaten samt vår kompetens inom området mot restaurangvärlden och storhushåll, säger Richard Hermansson, ansvarig för Foodservice hos Di Lu & Di Luca.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Löneavtal klart hos Coop till 2023

Löneavtal klart hos Coop till 2023

Det blir löneökningar på totalt 1 354 kr för avtalsperioden och mest till de som tjänar minst när nu Handels förhandlat färdigt för Coops anställda.

Scan och Foodora i julsamarbete

Scan och Foodora i julsamarbete

Foodora och Scan inleder ett samarbete i Stockholm vid jul där man erbjuder stockholmarna en matkasse med leverans under samma dag och inom en timme.

Mycorena vinner Utstickarpriset

Mycorena vinner Utstickarpriset

När Polarbröd för nionde året delar ut Utstickarpriset går det till startupen Mycorena för en metod att tillverka svampprotein av livsmedelsrester.

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Fransk kedja vill sälja nyttigt här

Franska kedjan Monoprix söker sig utomlands och vill bland annat etablera sig i Sverige och sälja bland annat hälsosamma och hållbara livsmedel.

Var tredje planerar färre julklappar

Var tredje planerar färre julklappar

32 procent av dem som svarat i en ny undersökning tänker köpa färre julklappar än tidigare – och fler kvinnor kan tänka sig ge bort begagnat.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.