Matnyttig tävling kring medelhavsmat

Matnyttig tävling kring medelhavsmat
Professor Mai-Lis Hellenius och Di Lucas Måns Falk guidar kring medelhavsmaten i filmen. Foto: Pressbild

Di Luca & Di Luca samarbetar med Uppsala kommun i en digital mässa med tävling på temat medelhavsmat och matsvinn för kökspersonal inom kommunen.

När världen vänds upp och ner av Corona gäller det att hitta nya vägar för sin verksamhet, resonerar företaget Di Luca & Di Luca.

Nu arrangerar man tillsammans med Uppsala kommun en tävling kring Medelhavsmat och Matsvinn under en innovativ, digital mässa i Uppsala kommuns regi.

– Vi arrangerar årligen en mässa för medarbetarna i kommunens alla skol- och äldrevårdskök. I år blev den inställd men då gjorde vi den digitalt i stället för behovet av att inspireras, få del av nyheter och lära sig nytt är lika stort som alltid, säger Malin Holfve, inköpsansvarig på måltidsservice i Uppsala kommun.

Det gör två av Di Luca & Di Lucas filmade Medelhavsskolor med tillhörande tävling till ett inslag på programmet.

I den ena filmen belyser livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius samt Måns Falk från Di Luca & Di Lucas matakademi vad medelhavsmat är för något och varför den är så nyttig.

– Den andra filmen vi valde ut handlar om matsvinn, något som både Di Luca & Di Luca och kommunen arbetar aktivt med sedan flera år tillbaka, berättar Malin Holfve.

Själva tävlingsmomentet är enkelt och består av att titta på filmerna samt att svara på frågor. Köken får själva bestämma om de vill tävla individuellt eller i grupp, och tävlingen pågår fram till den 7 december varefter tre vinnare dras.

– Vi tycker att det är ett kul sätt att lyfta Medelhavsmaten samt vår kompetens inom området mot restaurangvärlden och storhushåll, säger Richard Hermansson, ansvarig för Foodservice hos Di Lu & Di Luca.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil