Pasta fortsatt i topp som vår vardagsmat

Pasta fortsatt i topp som vår vardagsmat
Foto: Mostphotos
Ett tydligt uppsving förra året. En fortsatt trend i samma riktning nu. Det handlar om pastarätter vilka fortsätter att trenda i årets matrapport.

Ett tydligt uppsving förra året. En fortsatt trend i samma riktning nu. Det handlar om pastarätter vilka fortsätter att trenda i årets matrapport.

Förra året fick pastarätterna ett tydligt uppsving och placerade sig på både första och andra plats i vardagstoppen.
I år fortsätter trenden och pastarätter syns nu i alla topplistor.

I vegotoppen tar pastan till och med förstaplatsen. Detta kan också vara en coronaeffekt då pasta är comfort food som passar både till vardags och fest och som dessutom går att variera i oändlighet. Annars syns inga större förändringar i svenskarnas favoritmåltider, rapporterar Food & friends.
På vardagstoppen är det fortfarande spagetti och köttfärs som är mest populärt och i helgtoppen är det fortsatt tacos som regerar.

I trendtoppen har poké bowlen för första gången klättrat upp i ledning, vilket nu syns i hela landet. En annan, väldigt specifik rätt har också klättrat in på trendlistan på plats nummer 12, nämligen den så kallade Tik Tok-pastan.

Aldrig tidigare har ett så specifikt recept gjort ett tydligare avtryck i någon av topplistorna. Detta kan förklaras av att svenskarna numera hittar alltmer matinspiration från sociala medier.
Andelen svenskar som söker efter inspiration på sociala medier har gått från 29% till 32%. Utvecklingen drivs framförallt av de yngre generationerna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil