Två av tio svenskar har handlat på Amazon

Två av tio svenskar har handlat på Amazon
Foto: Mostphotos
Efter ett drygt år har kundströmmarna till Amazons svenska webbplats blivit mindre än väntat. Så här långt har två av tio svenskar handlat hos Amazon.

Efter ett drygt år har kundströmmarna till Amazons svenska webbplats blivit mindre än väntat. Så här långt har två av tio svenskar handlat hos Amazon.

För ett drygt år sedan startade Amazon sin svenska webbplats.
Nu visar en rapport från Ekonomihögskolan, gjord tillsammans med undersökningsföretaget Norstat, att endast två av tio svenskar hittills handlat hos Amazon.

En lägre siffra än vad experter väntat sig – men samtidigt en fördubbling sedan förra årsskiftet.
Samtidigt, vilket i sig är värre ur Amazons synpunkt, är det få av de som svarat som säger att de kan tänka sig att rekommendera sajten till andra eller kan tänka sig att handla där igen.

– Amazon är speciellt starka bland den yngre befolkningen. Men sammantaget är det fortfarande svårt att bedöma hur framtidsutsikterna ser ut för Amazon.se både vad gäller marknadsandelar och när deras tillväxt kommer att landa i nivå med konkurrenterna, säger Johan Anselmsson, professor i marknadsekonomi, i ett pressmeddelande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil