Grönt ljus för Krav-märkt kyckling bara

Grönt ljus för Krav-märkt kyckling bara
Endast Krav-märkt kyckling får grönt i WWF:s köttguide, skriver Krav. Illustration: Pressbild Krav
Krav-märkt kyckling är den enda kyckling som får grönt ljus i WWF:s nya köttguide. Det skriver organisationen själv i en pressrelease om Köttguiden.

Krav-märkt kyckling är den enda kyckling som får grönt ljus i WWF:s nya köttguide. Det skriver organisationen själv i en pressrelease om Köttguiden.

WWF:s skärpta kriterier för klimat och djurvälfärd gör att all annan svensk och importerad kyckling får gult eller rött ljus, påpekar Krav i en pressrelease.
Endast Krav-märkt kyckling får grönt ljus skriver organisationen.
– Att Krav hamnar i topp i Köttguiden beror på att man har ett starkt regelverk, med regler för hållbarhet och djurvälfärd utöver EU:s ekoregler, säger WWF:s matexpert Anna Richert.

– WWF:s guider är viktiga hjälpmedel för konsumenter som vill göra hållbara val. Det är positivt att WWF har skärpt sina kriterier för Köttguiden, och resultatet visar tydligt att Krav-märkta livsmedel är de som konsumenter och inköpare bör välja i första hand, säger Kravs vd Anita Falkenek.

De stora förändringarna i årets uppdatering av Köttguiden gäller kyckling, där svensk konventionellt producerad kyckling nu får rött ljus, skriver Krav.
En annan nyhet gäller en uppdelning som har gjorts mellan nötdjur som får gå på bete och de som endast får stå inne på stall.

Kött med grönt ljus utgör enligt WWF endast 1-3 procent av allt kött som säljs i svenska matbutiker. Störst andel med grönt ljus har nötkött. Men i dag säljs exempelvis en stor del av kött från Krav-certifierade gårdar utan märkning, något som WWF uppmanar butiker att ändra på, enligt Krav.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil