E-handel blir elhandel

Foto: E-Tron AB

E-mathandeln har ökat kraftigt under årets coronapandemi och nu satsar Chalmers med partners på att utveckla fordon för eldrift till e-matleveranser.

E-handeln för livsmedel har ökat de senaste åren, framförallt har den ökat kraftigt efter coronapandemins utbrott.

För att nu säkerställa hållbara transportlösningar för e-matleveranserna kommer nu det nystartade projektet ”E-handelsdistribution av livsmedel i städer med elfordon” (E-del) utveckla en lösning.

Lösningen handlar om omställning till eldrift inom e-handelsdistribution. Projektet involverar Chalmers industriteknik, Gordon delivery, E-tron AB, Coop, Castellum och Stockholms stad och är finansierat av Triple F.

För att nå ett fossilfritt Sverige 2045, måste godstransportsystemet ställas om till ett fossil-oberoende system där elektrifiering har identifierats som en viktig åtgärd, konstaterar Chalmers i en pressrelease.

Eftersom e-mathandeln tros nu betydligt kraftigare nivåer än idag – trots årets ökningar – är det viktigt att ställa om transportsystemet till elfordon nu för att som man säger ”göra rätt från början”.

För att hitta lösningar som snabbt kan implementeras kommer projektet att fokusera på att hitta en lösning som beaktar utmaningar och möjligheter med tekniken.

När projektet är slut är ambitionen att ha en färdig lösning som kan testas i verkliga distributionssystem.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil