Mindre plast med ny metod

Minskad plastanvändning med ny packmetod
Apotek hjärtats hållbarhetschef Cecilia de Pedro hittar nya vägar mot mindre mängd plast. Foto: Pressbild Ica

Under 2020 har Apotek hjärtat minskat användningen av plast i leveranserna genom att använda tejp istället för plastpackningar vilket gett resultat.

Genom att använda tejp istället för olika plastpackningar har Apotek hjärtat under 2020 minskat användningen av plast i sina leveranser.

Bubbelplast och packkuddar har ersatts av tejp och man har därmed kunnat minska sina inköp av bubbelplast med 70 procent och av packkuddar med 100 procent.

– På Apotek hjärtat arbetar vi fokuserat med hållbarhet inom olika områden. Det är viktigt då vi både har en möjlighet och ett ansvar att bidra till en mer hållbar utveckling, säger bolagets hållbarhetschef Cecilia de Pedro.

– Ett prioriterat område är att minska den egna verksamhetens direkta och indirekta påverkan på miljön, där mindre plast vid transport kan göra stor skillnad, säger Cecilia de Pedro.

Idén att använda tejp istället för bubbelplast och packkuddar kom från en medarbetare under hösten 2019. I januari 2020 var idén i full drift, efter test med olika typer av tejp och där medarbetarna fick lära sig ett nytt arbetssätt.

– Vi uppmuntrar förslag från våra medarbetare som kan bidra till en bättre verksamhet, det är de som kan verksamheten bäst. Därför har vi utvecklat en QR-kod som gör det lätt för våra medarbetare att komma med synpunkter och idéer, berättar Cecilia de Pedro.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil