Färre kunder ger färre brott – därför minskar brotten?

Färre kunder ger färre brott - därför minskar brotten?
Svensk handels säkerhetschef Per Geijer kan konstatera att handelns brottsutsatthet minskar. Foto: Pressbild Svensk handel

Brottsutsattheten för handeln i Sverige minskar men Svensk handel hävdar det är för tidigt för att tala om ett eventuellt trendbrott bakom siffrorna.

Utökade restriktioner har resulterat i omfattande besökstapp till många butiker. Inte bara kunderna har blivit färre, även kriminaliteten har minskat.
Det förklarar enligt Svensk handel att dess trygghetsbarometer för fjärde kvartalet 2020 visar en minskning med 15 procentenheter i brottsutsatthet.

Ändå har tre av tio handlare utsatts för brott under kvartalet, konstaterar organisationen.
24 procent av handlarna utsattes för stöld mätningens sista vecka och 14 procent av handlarna för hotfullt beteende från besökare eller kund sista månaden.

– Brottsligheten som drabbar handeln minskar från höga nivåer. Att vi kan se en nedgång är givetvis glädjande samtidigt måste siffrorna läsas med viss försiktighet. Det speciella läge som coronapandemin försatt handeln i gör att det är för tidigt att tala om ett trendbrott, menar Per Geijer, säkerhetschef hos Svensk handel.

– Det är en väldigt annorlunda tid ute i våra butiker just nu. Färre kunder i rörelse och det faktum att många butiker kortat ned öppettiderna har bidragit till att färre butiksägare har upplevt stölder och andra brott detta kvartal, hävdar Per Geijer.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Osäker kunskap om val av hälsosam mat

Osäker kunskap om val av hälsosam mat

En undersökning Brödinstitutet låtit göra visar att många är osäkra och har dålig kunskap om vilken mat som egentligen är hälsosam och klimatsmart.

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

4,5 miljoner kr till Bris från Circle K

Tre kampanjer under 2020 och ett gott resultat. Circle K kan nu tillsammans med sina kunder lämna över drygt 4,5 miljoner insamlade kronor till Bris.

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Coop tecknar avtal med pantappen Bower

Återvinningsappen Bower har blivit en succé och uppmärksammats både i Sverige och internationellt. Nu tecknar Coop ett nationellt avtal med Bower.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.