Färre kunder ger färre brott – därför minskar brotten?

Färre kunder ger färre brott - därför minskar brotten?
Svensk handels säkerhetschef Per Geijer kan konstatera att handelns brottsutsatthet minskar. Foto: Pressbild Svensk handel
Brottsutsattheten för handeln i Sverige minskar men Svensk handel hävdar det är för tidigt för att tala om ett eventuellt trendbrott bakom siffrorna.

Brottsutsattheten för handeln i Sverige minskar men Svensk handel hävdar det är för tidigt för att tala om ett eventuellt trendbrott bakom siffrorna.

Utökade restriktioner har resulterat i omfattande besökstapp till många butiker. Inte bara kunderna har blivit färre, även kriminaliteten har minskat.
Det förklarar enligt Svensk handel att dess trygghetsbarometer för fjärde kvartalet 2020 visar en minskning med 15 procentenheter i brottsutsatthet.

Ändå har tre av tio handlare utsatts för brott under kvartalet, konstaterar organisationen.
24 procent av handlarna utsattes för stöld mätningens sista vecka och 14 procent av handlarna för hotfullt beteende från besökare eller kund sista månaden.

– Brottsligheten som drabbar handeln minskar från höga nivåer. Att vi kan se en nedgång är givetvis glädjande samtidigt måste siffrorna läsas med viss försiktighet. Det speciella läge som coronapandemin försatt handeln i gör att det är för tidigt att tala om ett trendbrott, menar Per Geijer, säkerhetschef hos Svensk handel.

– Det är en väldigt annorlunda tid ute i våra butiker just nu. Färre kunder i rörelse och det faktum att många butiker kortat ned öppettiderna har bidragit till att färre butiksägare har upplevt stölder och andra brott detta kvartal, hävdar Per Geijer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Max lånar ut sin hållbarhetschef

Nu tar Max Burgers återanvändning ett steg till. I ett nytt utspel lovar man konkurrenterna att få låna Max hållbarhetschef, Kaj Török.

Nykomling blev årets uppfödare

När Kronfågel korade Årets uppfödare 2022 hamnade priset hos Anette och Per Henningsson på Backa gård, uppfödare sedan fyra år.

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil