Färre kunder ger färre brott – därför minskar brotten?

Färre kunder ger färre brott - därför minskar brotten?
Svensk handels säkerhetschef Per Geijer kan konstatera att handelns brottsutsatthet minskar. Foto: Pressbild Svensk handel
Brottsutsattheten för handeln i Sverige minskar men Svensk handel hävdar det är för tidigt för att tala om ett eventuellt trendbrott bakom siffrorna.

Brottsutsattheten för handeln i Sverige minskar men Svensk handel hävdar det är för tidigt för att tala om ett eventuellt trendbrott bakom siffrorna.

Utökade restriktioner har resulterat i omfattande besökstapp till många butiker. Inte bara kunderna har blivit färre, även kriminaliteten har minskat.
Det förklarar enligt Svensk handel att dess trygghetsbarometer för fjärde kvartalet 2020 visar en minskning med 15 procentenheter i brottsutsatthet.

Ändå har tre av tio handlare utsatts för brott under kvartalet, konstaterar organisationen.
24 procent av handlarna utsattes för stöld mätningens sista vecka och 14 procent av handlarna för hotfullt beteende från besökare eller kund sista månaden.

– Brottsligheten som drabbar handeln minskar från höga nivåer. Att vi kan se en nedgång är givetvis glädjande samtidigt måste siffrorna läsas med viss försiktighet. Det speciella läge som coronapandemin försatt handeln i gör att det är för tidigt att tala om ett trendbrott, menar Per Geijer, säkerhetschef hos Svensk handel.

– Det är en väldigt annorlunda tid ute i våra butiker just nu. Färre kunder i rörelse och det faktum att många butiker kortat ned öppettiderna har bidragit till att färre butiksägare har upplevt stölder och andra brott detta kvartal, hävdar Per Geijer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil