Coop importerar växtbaserad färs

Coop lanserar nu Beyond mince, en växtbaserad färs man importerar från Nederländerna. Produkten finns i butiker och e-handel från och med 26 oktober.

Beyond mince kommer från företaget Beyond meat som enbart arbetar med växtbaserat. Coop har tidigare lanserar två andra produkter från företaget; Beyond burger och Beyond sausage.
Alla produkterna är växtbaserade men samtidigt importerade, vilket har betydelse ur klimataspekten.

När Coop inledde samarbetet med Beyond meat importerades produkterna från USA.
Man startade sedan tillverkning i Europa och det innebär att produkterna nu enbart transporteras inom samma världsdel.

Produktionen av färsen Beyond mince skriver i Zoeterwoude utanför Haag i Nederländerna och importeras därifrån till Sverige.
Den finns i utvalda Coop-butiker över hela Sverige och i Coops e-handel från och med 26 oktober.

– Vi tittar alltid efter produkter som innebär att vi kan bredda vårt erbjudande av växtbaserade produkter och erbjuda våra kunder större valmöjligheter, säger Oskar Lundgren som är kategori- och inköpsansvarig hos Coop Sverige.
– Idag är vi extremt glada över att vara den första dagligvarukedjan i Sverige att erbjuda våra kunder och medlemmar Beyond mince, säger Lundgren.

Coop har alltså tidigare lanserat Beyond  burger och Beyond sausage från samma företag där man är nöjd med samarbetet.
– Vi är väldigt stolta över att introducera vår senaste produktinnovation i Europa. Vi fortsätter vårt partnerskap med Coop och är glada över att de blir först ut att ta denna innovativa produkt till svenska hushåll, säger Beyond meats Chuck Muth.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil