Coop importerar växtbaserad färs

Coop lanserar nu Beyond mince, en växtbaserad färs man importerar från Nederländerna. Produkten finns i butiker och e-handel från och med 26 oktober.

Beyond mince kommer från företaget Beyond meat som enbart arbetar med växtbaserat. Coop har tidigare lanserar två andra produkter från företaget; Beyond burger och Beyond sausage.
Alla produkterna är växtbaserade men samtidigt importerade, vilket har betydelse ur klimataspekten.

När Coop inledde samarbetet med Beyond meat importerades produkterna från USA.
Man startade sedan tillverkning i Europa och det innebär att produkterna nu enbart transporteras inom samma världsdel.

Produktionen av färsen Beyond mince skriver i Zoeterwoude utanför Haag i Nederländerna och importeras därifrån till Sverige.
Den finns i utvalda Coop-butiker över hela Sverige och i Coops e-handel från och med 26 oktober.

– Vi tittar alltid efter produkter som innebär att vi kan bredda vårt erbjudande av växtbaserade produkter och erbjuda våra kunder större valmöjligheter, säger Oskar Lundgren som är kategori- och inköpsansvarig hos Coop Sverige.
– Idag är vi extremt glada över att vara den första dagligvarukedjan i Sverige att erbjuda våra kunder och medlemmar Beyond mince, säger Lundgren.

Coop har alltså tidigare lanserat Beyond  burger och Beyond sausage från samma företag där man är nöjd med samarbetet.
– Vi är väldigt stolta över att introducera vår senaste produktinnovation i Europa. Vi fortsätter vårt partnerskap med Coop och är glada över att de blir först ut att ta denna innovativa produkt till svenska hushåll, säger Beyond meats Chuck Muth.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

Årets julsnaps äldst i världen

I år lanseras nationalsnapsen Vasa 1628 som årets julsnaps, en snaps som faktiskt kan göra anspråk på att vara världens äldsta sprit.

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil