Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela på sociala medier eller via e-post.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Personal i Orklas anläggning i Eslöv

Så agerar Orkla i krisen

Tomma butikshyllor, brist på varor, nya typer av efterfrågan. Hos Orkla har Corona-situationen precis som hos andra skapat nya frågor och nya svar.

I Orkla Sverige märker man tydligt hos anläggningen i Falun hur den nya situationen slår igenom, skriver Orkla i en pressrelease torsdag. I Falun produceras bland annat alkogel och tvål och produktionen sker på högtryck nu när efterfrågan på hygienprodukter är betydligt större än vanligt.

– Förutsättningarna ändras för varje dag och produktionen behöver anpassas för att kunna leverera till våra kunder och konsumenter. Extra skift och nattarbete är två åtgärder som satts in. Vi är oerhört stolta över våra Orkla-medarbetare som sliter hårt för att hålla butikshyllorna påfyllda, skriver Orkla.

Även i Kungshamn påverkas produktionen av de tomma butikshyllorna. Här har beslutet tagits att öka produktionen av fiskbullar, då vi ser en ökad försäljning på cirka 200 procent.
– I nuläget fungerar vår produktion och våra leveranser relativt bra, och vi upplever endast mindre störningar i leveranser av insatsvaror från våra leverantörer än så länge. Trycket på våra anläggningar är stort och vi försöker utifrån ökad efterfrågan också att ökat kapaciteten där det finns behov eller där vi förväntar oss en ökad efterfrågan, säger Nina Tidén hos Orkla.

I Eslövsanläggningen, där det bland annat görs färdigmat, grönsaker och veganska produkter lyfter Orkla fram medarbetarna som hjältar.
– Vi har blivit tvungna att ställa om produktionen och prioritera andra kategorier, som i vanliga fall rullar på i maklig takt. Produktionen av potatismos, fryst färdigmat, frysta potatisprodukter, pyttipanna och köttbullar har skjutit i höjden och våra medarbetare har ställt upp och mannat upp där de verkligen behövs, säger Erik Wendel, platschef för Orkla i Eslöv.

– Dessutom täcker man upp för kollegorna som är hemma med sjuka barn eller själva känner sig förkylda. Jag vill verkligen rikta ett tack till alla i hela linjen som ställer upp och ser till att vi kan leverera produkter till svenska folket, säger Erik Wendel.

I Kungälv bakas det kakor och i Filipstad produceras snacks – båda efterfrågade produkter när svenskarna spenderar kvällarna hemma i tv-soffan.
– I en situation som denna märks det att många svenskar också vill hitta små stunder av njutning. Jag är oerhört stolt över våra medarbetare i kexfabriken, som jobbar hårt för att det ska finnas Ballerina och andra kakor i svenskarnas skafferier, säger Ted Falkman, fabrikschef i Kungälv.

Vi har över 100 st. nyheter nedanför!

Presenteras av

| Annons |

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons för dig med smak på livet.

Smakprov? Klicka här.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Senaste nytt

| Annons | 

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Vi uppdaterar nyheter dagligen.

Läs vårt E-magazine

E-Magazine

För dig som vill veta allt som händer inom dagligvaru- och servicehandeln.

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Leverantörsnytt

| Annons |

Föregående
Nästa

Vill du också synas här?

powered by Typeform

Välkommen till Butikstrender.

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl till vårt nyhetsbrev.

powered by Typeform

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Blandad läsning

| Annons |

Föregående
Nästa

Glad läsning önskar redaktionen!

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Snart där!

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch