Lidl tar bort all engångsplast

Lidl fortsätter sin plaststrategi som innefattar att alla engångsplast är borta. Det innebär drygt fem ton plast mindre per år och nu arbetar Lidl vidare i samma riktning.

Under 2019 fasade Lidl ut all engångsplast ur butikerna, en besparing på drygt fem ton plast per år.
Man fortsätter satsningarna för att öka andelen plast som kan återvinnas och stöttar idag även fem projekt inom hållbar plastutveckling.

I de svenska butikerna har artiklar av engångsplast ersatts av hållbara alternativ, skriver Lidl.
Målet är att år 2025 ska all plast vara återvinningsbar och den totala plastanvändningen ha mnskat med 20 procent.

– Nu är engångsplasten borta, en gång för alla. Jag tror att vi i framtiden kommer tycka att idén om plast som slängs direkt efter användning var mycket märklig och jag är glad att vi tagit det här steget, säger Lidls Sverigechef Johan Augustsson.
– Plastutmaningen är en högt prioriterad fråga för oss. Vi fortsätter intensifiera vårt arbete och genom vår storlek och globala styrka har vi möjlighet att göra stor skillnad.

I december 2019 delade Lidl ut 10 miljoner kronor till fem pristagare inom ramen för Lidl Future Initiatives och Plastutmaningen.
De vinnande projekten fokuserar bland annat på återvinning av plast, utbildning för barn och unga samt transformativ förpackningsdesign för hållbar utveckling.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil