Nära kollektivavtal hos Foodora och fler

Nära kollektivavtal hos Foodora och fler
Foto: Mostphotos
Leveransföretaget Foodora är nu nära ett kollektivavtal med facket och att ta sitt ansvar som arbetsgivare. Samma sak är på väg i fler branschföretag.

Leveransföretaget Foodora är nu nära ett kollektivavtal med facket och att ta sitt ansvar som arbetsgivare. Samma sak är på väg i fler branschföretag.

Foodora har de senaste månaderna uppmärksammats mycket och negativt för sina arbetsvillkor för cykelbuden.
Nu är man på väg att svänga om och istället ta ansvar för sin personal genom att teckna ett kollektivavtal med facket.

Foodoras styrelse har sagt ja till att teckna kollektivavtal med facket, skriver svd.se tisdag, och nu är det bara facket, Transport, som ska ta motsvarande beslut.
Samtidigt förs fler matleveransföretag diskussioner med facket om att ta sitt ansvar och teckna ett kollektivavtal.

Svd.se skriver också att läget är ansträngt inom Foodora med ett markant ökat antal olyckor till följd av vintervädret, svårigheter att få buden att ta arbetspass under nuvarande villkor i vinterväglaget och annat.
Även det blir bättre ur de anställdas synvinkel med ett kollektivavtal och för företaget blir det lättare att rekrytera och få anställda att ta arbetspassen.

Likartade saker är på gång i fler företag i sektorn, skriver svd.se och hänvisar till att Wolt, som tidigare sagt nej till avtal, nu diskuterar med facket.
Uber eats har däremot fortfarande inga ambitioner att ta ansvar för sin personal genom att teckna ett kollektivavtal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil