Nära kollektivavtal hos Foodora och fler

Nära kollektivavtal hos Foodora och fler
Foto: Mostphotos
Leveransföretaget Foodora är nu nära ett kollektivavtal med facket och att ta sitt ansvar som arbetsgivare. Samma sak är på väg i fler branschföretag.

Leveransföretaget Foodora är nu nära ett kollektivavtal med facket och att ta sitt ansvar som arbetsgivare. Samma sak är på väg i fler branschföretag.

Foodora har de senaste månaderna uppmärksammats mycket och negativt för sina arbetsvillkor för cykelbuden.
Nu är man på väg att svänga om och istället ta ansvar för sin personal genom att teckna ett kollektivavtal med facket.

Foodoras styrelse har sagt ja till att teckna kollektivavtal med facket, skriver svd.se tisdag, och nu är det bara facket, Transport, som ska ta motsvarande beslut.
Samtidigt förs fler matleveransföretag diskussioner med facket om att ta sitt ansvar och teckna ett kollektivavtal.

Svd.se skriver också att läget är ansträngt inom Foodora med ett markant ökat antal olyckor till följd av vintervädret, svårigheter att få buden att ta arbetspass under nuvarande villkor i vinterväglaget och annat.
Även det blir bättre ur de anställdas synvinkel med ett kollektivavtal och för företaget blir det lättare att rekrytera och få anställda att ta arbetspassen.

Likartade saker är på gång i fler företag i sektorn, skriver svd.se och hänvisar till att Wolt, som tidigare sagt nej till avtal, nu diskuterar med facket.
Uber eats har däremot fortfarande inga ambitioner att ta ansvar för sin personal genom att teckna ett kollektivavtal.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil