Gränshandelns mest efterlängtade besked

Gränshandelns mest efterlängtade besked
Foto: Mostphotos
Nu har beskedet gränshandeln mot Norge väntat länge på kommit. Från och med 2 augusti är gränsen mellan Norge och Värmland helt öppen.

Nu har beskedet gränshandeln mot Norge väntat länge på kommit. Från och med 2 augusti är gränsen mellan Norge och Värmland helt öppen.

Det var vid lunchtid fredag 30 juli beskedet kom. Då meddelade Norges regering att man öppnar gränsen mot Värmland fullt ut.
Från och med detta datum blir det alltså tillåtet att åka mellan Norge och Värmland utan att sitta i karantän när man åker in i Norge.

Beskedet kom från Norges regering som meddelar att man nu klassar Värmland som grönlistat.
Det är därmed inte heller längre några krav på testning innan inresa från Värmland.

Även Norrbotten grönlistas men i både Norrbottens och Värmlands fall måste man fylla i en anmälningsblankett samt snabbtesta sig när man åker tillbaka in i Norge.
Samtidigt som detta för svensk gränshandel positiva besked kom meddelar Norge krav på karantän för regionerna Gotland, Halland, Skåne och Stockholm vilka klassas som orange- eller rödlistade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil