Gränshandelns mest efterlängtade besked

Gränshandelns mest efterlängtade besked
Foto: Mostphotos
Nu har beskedet gränshandeln mot Norge väntat länge på kommit. Från och med 2 augusti är gränsen mellan Norge och Värmland helt öppen.

Nu har beskedet gränshandeln mot Norge väntat länge på kommit. Från och med 2 augusti är gränsen mellan Norge och Värmland helt öppen.

Det var vid lunchtid fredag 30 juli beskedet kom. Då meddelade Norges regering att man öppnar gränsen mot Värmland fullt ut.
Från och med detta datum blir det alltså tillåtet att åka mellan Norge och Värmland utan att sitta i karantän när man åker in i Norge.

Beskedet kom från Norges regering som meddelar att man nu klassar Värmland som grönlistat.
Det är därmed inte heller längre några krav på testning innan inresa från Värmland.

Även Norrbotten grönlistas men i både Norrbottens och Värmlands fall måste man fylla i en anmälningsblankett samt snabbtesta sig när man åker tillbaka in i Norge.
Samtidigt som detta för svensk gränshandel positiva besked kom meddelar Norge krav på karantän för regionerna Gotland, Halland, Skåne och Stockholm vilka klassas som orange- eller rödlistade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil