Säljer slut direkt på sina covidtest

Säljer slut direkt på sina covidtest
Pär Svärdson. Foto: Apotea
En kraftig rusning efter självtester. Resultatet av den nya smittspridningen och apotek och nätapotek säljer slut direkt på självtesterna.

En kraftig rusning efter självtester. Resultatet av den nya smittspridningen och apotek och nätapotek säljer slut direkt på självtesterna.

Försäljningsökningar på flera hundra procent jämfört med mitten av hösten, redovisar flera apotek och nätapotek i anslutning till att smittspridningen kring covid nu tar fart igen.
Inte minst Apotea har noterat haussen och beräknar försäljningen i december till cirka 180 000 självtester.

– Vi får in tester nästan varje dag men de säljer slut direkt. Vi har sett en enorm ökning i efterfrågan när det gäller antigen-tester och de leveranser vi fått in har sålt slut på några timmar, säger vd:n Pär Svärdson till ehandel.se.
– Våra inköpare jobbar med att säkra lager och vi kommer få leveranser löpande from denna vecka och från början av januari kommer vi att ha ett stort lager av olika covidtester.

Även Apoteket AB känner igen bilden av en tillfällig brist i sortimentet, enligt ehandel.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil