Finansierar kunskap om återvinning av plast

Finansierar kunskap om återvinning av plast
Foto: Lidl
KTH är i mål med ett projekt kring kemisk återvinning av plastavfall som Lidl, via Lidl future initiatives, har varit med om att finansiera.

KTH är i mål med ett projekt kring kemisk återvinning av plastavfall som Lidl, via Lidl future initiatives, har varit med om att finansiera.

Som en del i en global plaststrategi, Reset plastic, arbetar Lidl på internationell nivå för att aktivt minska mängden plast i hela kedjan.
Nu har KTH, genom finansiellt stöd från Lidl future initiatives ”Plastutmaningen”, gått i mål med projektet ”Kemisk återvinning för cirkulära strömmar av plastavfall”.

Det är ett projekt som stärker kunskapen om hur vi kan öka den cirkulära återvinningen av plast – kunskap som kommer att komma forskningen, livsmedelsbranschen och i slutändan även konsumenter till nytta framöver.

I dag materialåtervinns plast främst genom så kallad mekanisk återvinning. Det innebär att plasten sorteras, tvättas och smälts om utan att materialets kemiska struktur förändras eller påverkas.
Den kemiska återvinningen, som än så länge är ovanlig, innebär att plastens molekyler först bryts ner för att sedan byggas ihop igen.

– Kemisk återvinning spelar en viktig roll för att uppnå cirkulär plastanvändning. Delvis handlar det om att möjliggöra återvinning av fler förpackningstyper och om att möjliggöra användning av återvunnen plast i nya livsmedelsförpackningar. Vi är stolta över att vara med och driva utvecklingen av området framåt, säger Ingrid Roth, förpackningsspecialist hos Lidl Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil