Finansierar kunskap om återvinning av plast

Finansierar kunskap om återvinning av plast
Foto: Lidl
KTH är i mål med ett projekt kring kemisk återvinning av plastavfall som Lidl, via Lidl future initiatives, har varit med om att finansiera.

KTH är i mål med ett projekt kring kemisk återvinning av plastavfall som Lidl, via Lidl future initiatives, har varit med om att finansiera.

Som en del i en global plaststrategi, Reset plastic, arbetar Lidl på internationell nivå för att aktivt minska mängden plast i hela kedjan.
Nu har KTH, genom finansiellt stöd från Lidl future initiatives ”Plastutmaningen”, gått i mål med projektet ”Kemisk återvinning för cirkulära strömmar av plastavfall”.

Det är ett projekt som stärker kunskapen om hur vi kan öka den cirkulära återvinningen av plast – kunskap som kommer att komma forskningen, livsmedelsbranschen och i slutändan även konsumenter till nytta framöver.

I dag materialåtervinns plast främst genom så kallad mekanisk återvinning. Det innebär att plasten sorteras, tvättas och smälts om utan att materialets kemiska struktur förändras eller påverkas.
Den kemiska återvinningen, som än så länge är ovanlig, innebär att plastens molekyler först bryts ner för att sedan byggas ihop igen.

– Kemisk återvinning spelar en viktig roll för att uppnå cirkulär plastanvändning. Delvis handlar det om att möjliggöra återvinning av fler förpackningstyper och om att möjliggöra användning av återvunnen plast i nya livsmedelsförpackningar. Vi är stolta över att vara med och driva utvecklingen av området framåt, säger Ingrid Roth, förpackningsspecialist hos Lidl Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil