Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

2,7 miljoner till SOS barnbyar

2,7 miljoner kr har Hemköp med kunder samlat in till SOS barnbyar under 2019, mer än något tidigare år. Med finansmannen Roger Akelius insats ger det totalt 4,2 miljoner kr.

Sedan 2007 har Hemköp samarbetat med SOS barnbyar. Hemköps kunder har haft möjlighet att skänka sina pantpengar till SOS barnbyar och 10 öre av varje hundralapp man handlar för, ett belopp där Hemköp skänker motsvarande summa till organisationen.

Under 2019 har de här aktiviteterna gett drygt 2,7 miljoner kr till SOS barnbyar vilket är det högsta beloppet sedan starten 2007.
Eftersom finansmannen Roger Akelius bland många goda insatser fördubblade det som skänkte under november och december hamnar totalbeloppet till SOS barnbyar på 4,2 miljoner kr. Bidragen går till den barnby i Ukraina som Hemköp varit med om att bygga upp.

Daniel Quist driver tillsammans med sin bror Andreas Quist Hemköp i Billdal. Deras kunder donerade mest under 2019 i jämförelse med alla närmare 200 Hemköpsbutiker.
­– Roligt att vi ligger i topp. Vi märker tydligt att vi har engagerade kunder som bryr sig om omvärlden, säger Daniel Quist.

– Runt sex miljoner människor är drabbade av konflikten i östra Ukraina. De som drabbas hårdast är de barn som redan lever i utsatthet. Tillsammans med Hemköp och deras kunder säkrar vi barns nutid och framtid. Under året har vi bland annat kunnat erbjuda barn psykosocialt stöd i de mest utsatta områdena, säger Kristoffer Wihed hos SOS barnbyar.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.