Här kommer årets begagnade julklapp

Här kommer årets begagnade julklapp
Sällskapsspelet är årets begagnade julklapp – åtminstone när Blocket självt får välja. Foto: Pressbild Blocket
Samma dag som årets julklapp (stormköket) presenterats lanserar Blocket årets begagnade julklapp och i år är det sällskapsspelet som är Blockets val.

Samma dag som årets julklapp (stormköket) presenterats lanserar Blocket årets begagnade julklapp och i år är det sällskapsspelet som är Blockets val.

För sjätte året i rad utser Blocket årets begagnade julklapp och gör det baserat på aktuella trender inom begagnat.

När då antalet sålda sällskapsspel hos Blocket ökat med 35 procent jämfört med förra året är det, förstås, ett enkelt val.

När vi tvingas stå ut med pandemi och social isolering och mest får umgås inom familjen och på hemmaplan är sällskapsspel något som alltfler tar till sig.

Nu visar dessutom en undersökning Sifo Kantar gjort åt Blocket att tre av fem av dem som svarat kan tänka sig att ge eller få ett sällskapsspel i julklapp.

Det mest populära spelet, både att ge och få, är för övrigt Trivial pursuit (TP).

Det visar sig också att många kan tänka sig att ge ett spel till flera personer, som sina barn, syskon eller släktingar.

– Det finns så många olika typer av sällskapsspel och det är en sysselsättning som ligger alla åldrar varmt om hjärtat. Vidare tror jag att många känner igen sig i att det har blivit mycket skärmanvändning i år – vilket i sig inte är något dåligt, men det är bra med variation, konstaterar Blockes vd Pernilla Nissler.

– Sällskapsspel kan man växa ur och tröttna på – samtidigt finns det ett stort utbud att testa sig igenom. Därför lämpar sig sällskapsspelet verkligen för begagnatmarknaden och som årets begagnade julklapp, säger Pernilla Nissler som möjligen inte är helt neutral i sammanhanget…

Fakta/Årets begagnade julklapp hos Blocket
2020 – sällskapsspelet
2019 – leksaken
2018 – hemmaodling
2017 – vandringsutrustnig
2016 – gamingprylen
2015 – Lego

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil