På gränsen till ingenting kvar

På gränsen till ingenting kvar
Foto: Mostphotos
Nu kommer de slutliga chocksiffrorna för gränshandeln. Coronapandemin har slagit stenhårt och 96 procent av gränshandeln är borta.

Nu kommer de slutliga chocksiffrorna för gränshandeln. Coronapandemin har slagit stenhårt och 96 procent av gränshandeln är borta.

Det är norska motsvarigheten till SCB, Statistisk sentralbyrå med förkortningen SBB, som nu redovisar de för gränshandeln mellan Sverige och Norge förfärande siffrorna.

Det är siffrorna för juli till och med september som redovisas nu, normalt en riktigt stark period i gränshandeln.

Men i år handlade norrmännen för 200 miljoner norska kr på svenska sidan gränsen under de tre månaderna.

Motsvarande period 2019 uppgick gränshandeln till nästan fem miljarder norska kr vilket innebär att sanslösa 96 procent av omsättningen försvunnit i år.

De få som fortfarande handlat i gränsbutikerna har dessutom handlat mindre.

Snittkvittot oktober 2019 till och med september 2020 var 1 548 norska kr medan motsarande belopp aktuell period ett år tidigare var 1 791 kronor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil