På gränsen till ingenting kvar

På gränsen till ingenting kvar
Foto: Mostphotos
Nu kommer de slutliga chocksiffrorna för gränshandeln. Coronapandemin har slagit stenhårt och 96 procent av gränshandeln är borta.

Nu kommer de slutliga chocksiffrorna för gränshandeln. Coronapandemin har slagit stenhårt och 96 procent av gränshandeln är borta.

Det är norska motsvarigheten till SCB, Statistisk sentralbyrå med förkortningen SBB, som nu redovisar de för gränshandeln mellan Sverige och Norge förfärande siffrorna.

Det är siffrorna för juli till och med september som redovisas nu, normalt en riktigt stark period i gränshandeln.

Men i år handlade norrmännen för 200 miljoner norska kr på svenska sidan gränsen under de tre månaderna.

Motsvarande period 2019 uppgick gränshandeln till nästan fem miljarder norska kr vilket innebär att sanslösa 96 procent av omsättningen försvunnit i år.

De få som fortfarande handlat i gränsbutikerna har dessutom handlat mindre.

Snittkvittot oktober 2019 till och med september 2020 var 1 548 norska kr medan motsarande belopp aktuell period ett år tidigare var 1 791 kronor.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil