”Närmaste veckorna styr prisnivåerna”

”Närmaste veckorna styr prisnivåerna”
Foto: Mostphotos
Kaffepriset i Sverige steg tio procent under juli. Nu säger branschfolk att de närmaste veckornas väder i Brasilien starkt påverkar fortsättningen.

Kaffepriset i Sverige steg tio procent under juli. Nu säger branschfolk att de närmaste veckornas väder i Brasilien starkt påverkar fortsättningen.

Under juli steg kaffepriset i Sverige i konsumentledet med tio procent och bakom utvecklingen låg kraftigt stigande marknadspriser på kaffebönor.
Orsaken till det i sin tur är extremväder i Brasilien, som är världens största kaffeproducent och vart utvecklingen nu tar över framåt är det ingen som vet.

– Vi vet att det behöver komma regn nu i Brasilien och att om det inte gör det inom ett par veckor så blir det även torkskador på skörden, säger Ulf Lindvall.
– Blir det mycket regn framöver nu så blir det lugnare men man räknar ändå med att skörden blir tio procent lägre eller mer.

I Sverige ser har en tydlig prisstegring redan skett och förutspås fortsätta, men just det oroar inte Ulf Lindvall i lika hög grad.
– För dagligvaruhandeln spelar det ingen roll om kaffepriset stiger till det dubbla, säger han.
– Vi har sett i tidigare likartade situationer att kunderna är trogna och att de fortsätter att köpa sitt älskade kaffe.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil