”Närmaste veckorna styr prisnivåerna”

”Närmaste veckorna styr prisnivåerna”
Foto: Mostphotos
Kaffepriset i Sverige steg tio procent under juli. Nu säger branschfolk att de närmaste veckornas väder i Brasilien starkt påverkar fortsättningen.

Kaffepriset i Sverige steg tio procent under juli. Nu säger branschfolk att de närmaste veckornas väder i Brasilien starkt påverkar fortsättningen.

Under juli steg kaffepriset i Sverige i konsumentledet med tio procent och bakom utvecklingen låg kraftigt stigande marknadspriser på kaffebönor.
Orsaken till det i sin tur är extremväder i Brasilien, som är världens största kaffeproducent och vart utvecklingen nu tar över framåt är det ingen som vet.

– Vi vet att det behöver komma regn nu i Brasilien och att om det inte gör det inom ett par veckor så blir det även torkskador på skörden, säger Ulf Lindvall.
– Blir det mycket regn framöver nu så blir det lugnare men man räknar ändå med att skörden blir tio procent lägre eller mer.

I Sverige ser har en tydlig prisstegring redan skett och förutspås fortsätta, men just det oroar inte Ulf Lindvall i lika hög grad.
– För dagligvaruhandeln spelar det ingen roll om kaffepriset stiger till det dubbla, säger han.
– Vi har sett i tidigare likartade situationer att kunderna är trogna och att de fortsätter att köpa sitt älskade kaffe.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil