Coop Nord satsar i Holmsund

Första spadtaget i Umeå där det ska bli en ny Stora Coop, invigningsklar sommaren 2021. | Foto: Coop Nord
Stora Coop Holmsund ska stå invigningsklart sommaren 2021 i anslutning till E12:an. Coop Nord stänger parallellt då sin nuvarande butik i Holmsund.

Coop Nord har tecknat ett hyresavtal med UM fastigheter AB för att etablera en ny stormarknad i Holmsund i direkt anslutning till E 12:an.
Stora Coop Holmsund blir därmed startskottet för den framväxande stadsdelen Sjöstaden.

Ometableringen till en Stora Coop innebär en investering på omkring 30 miljoner kronor.  Med en större butik med dubblerad säljyta gentemot nuvarande enhet utökas även arbetstillfällena, skriver Coop Nord i en pressrelease.

Coop Nord räknar med att nyanställa 30 – 40 medarbetare.
Dessutom förbättras tillgängligheten med en stor parkeringsyta i direkt anslutning till butiken.

– Vi vill växa med Holmsund och det unika läget är perfekt för en ny Stora Coop. Det är en viktig satsning för Holmsunds framtid som vi är glada och stolta att få vara med och bidra till, säger Thomas Johansson, vd för Coop Nord. 

Utöver Stora Coop kommer UM Fastigheter AB att bygga 3 000 – 4 000 nya bostäder i området.
 – En livsmedelsbutik är en viktig del för infrastrukturen. Därför har vi valt att låta det vara startskottet för Sjöstadens etablering, berättar Timo Fällman, Projektchef UM Fastigheter AB.

– Det här är starten för Sjöstaden i Holmsund som vi från politiskt håll ser som en viktig del i att möjliggöra utveckling av områden utanför Umeås centrum, säger kommunalrådet Hans Lindberg.
– Vi ser med stor spänning fram emot den omvandling som nu sker från industrimark till bostadsmark i sjöläge med tillhörande handel- och servicetjänster.

I och med öppningen av nya Stora Coop Holmsund stängs nuvarande butik och fastigheten säljs.


Den nya stormarknaden ska enligt plan vara invigningsklar sommaren 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil