Coop Nord satsar i Holmsund

Första spadtaget i Umeå där det ska bli en ny Stora Coop, invigningsklar sommaren 2021. | Foto: Coop Nord
Stora Coop Holmsund ska stå invigningsklart sommaren 2021 i anslutning till E12:an. Coop Nord stänger parallellt då sin nuvarande butik i Holmsund.

Coop Nord har tecknat ett hyresavtal med UM fastigheter AB för att etablera en ny stormarknad i Holmsund i direkt anslutning till E 12:an.
Stora Coop Holmsund blir därmed startskottet för den framväxande stadsdelen Sjöstaden.

Ometableringen till en Stora Coop innebär en investering på omkring 30 miljoner kronor.  Med en större butik med dubblerad säljyta gentemot nuvarande enhet utökas även arbetstillfällena, skriver Coop Nord i en pressrelease.

Coop Nord räknar med att nyanställa 30 – 40 medarbetare.
Dessutom förbättras tillgängligheten med en stor parkeringsyta i direkt anslutning till butiken.

– Vi vill växa med Holmsund och det unika läget är perfekt för en ny Stora Coop. Det är en viktig satsning för Holmsunds framtid som vi är glada och stolta att få vara med och bidra till, säger Thomas Johansson, vd för Coop Nord. 

Utöver Stora Coop kommer UM Fastigheter AB att bygga 3 000 – 4 000 nya bostäder i området.
 – En livsmedelsbutik är en viktig del för infrastrukturen. Därför har vi valt att låta det vara startskottet för Sjöstadens etablering, berättar Timo Fällman, Projektchef UM Fastigheter AB.

– Det här är starten för Sjöstaden i Holmsund som vi från politiskt håll ser som en viktig del i att möjliggöra utveckling av områden utanför Umeås centrum, säger kommunalrådet Hans Lindberg.
– Vi ser med stor spänning fram emot den omvandling som nu sker från industrimark till bostadsmark i sjöläge med tillhörande handel- och servicetjänster.

I och med öppningen av nya Stora Coop Holmsund stängs nuvarande butik och fastigheten säljs.


Den nya stormarknaden ska enligt plan vara invigningsklar sommaren 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil