Flickor och kvinnor stöttas under pandemin

Flickor och kvinnor stöttas under pandemin
Foto: Natália Luz / Plan International
Ett internationellt stödprogram stöttar flickor och unga kvinnor under pandemin. Beiersdorf, ägare till Nivea och Eucering, samarbetar med projektet.

Ett internationellt stödprogram stöttar flickor och unga kvinnor under pandemin. Beiersdorf, ägare till Nivea och Eucerin, samarbetar med projektet.

I många länder kan covid-19-pandemin påverka flickors egenmakt negativt och bli en katalysator för ojämlikhet, konstaterar Beiersdorf, ägare till bland annat varumärkena Nivea och Eucerin i ett pressmeddelande om företagets samarbete med internationella hjälporganisationer på området.

Målet är att nå och förbättra livet för mer än 250 000 människor fram till 2023. Beiersdorfs internationella stödprogram startades i mars 2020 där 50 miljoner euro delades ut för stötta människor under covid-19-pandemin.
Nu trappar man upp initiativet tillsammans med Plan International och Care.
Tio projekt kommer att stöttas i nio länder i Afrika och Latinamerika och samarbetet kommer att bidra till ett antal av FN:s globala mål.

– Genom våra internationella partnerskap med Plan International och CARE trappar vi upp vårt sociala engagemang och sätter ett långsiktigt fokus på flickors egenmakt. Särskilt flickor i tonåren riskerar att drabbas av de sekundära effekterna av covid-19-pandemin. Tillsammans med två starka partners vill vi skapa en positiv effekt för flickor och unga kvinnor i Latinamerika och Afrika, säger Stefan De Loecker, vd för Beiersdorf.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil