Ny försäljningskanal för svenska råvaror

Ny försäljningskanal för svenska råvaror
Axel Rosén, Ludvig Löfgren, Andreas Siljefors och Fredrik Birgersson är kvartetten bakom Farmly. Foto: Pressbild
Farmly är appen som erbjuder en direkt handelskanal mellan lokala lantbruksföretag och restauranger, utvecklad av studenter vid Örebro universitet.

Farmly är appen som erbjuder en direkt handelskanal mellan lokala lantbruksföretag och restauranger, utvecklad av studenter vid Örebro universitet.

Ambitionen är att utveckla handeln mellan lantbrukare och restauranger. På den vägen ska lantbruksföretagen kunna sälja mer och restaurangerna få tillgång till färska, närodlade svenska råvaror i högre utsträckning.
Det är grundtanken bakom nya appen Farmly, utvecklad av fyra studenter vid Örebro universitet.

Ludvig Löfgren, Fredrik Birgersson, Axel Rosén och Andreas Siljefors är de fyra studenterna i Örebro universitet som med stöd av universitetets bolag Oru Innovation utvecklat den nya appen.
En önskan hos restaurangerna att sälja mer färska och regionala varor och behov och vilja hos lantbruken att sälja mer var utgångspunkten.

– Vi såg möjligheten att komma med en lösning i Farmly, där vi kan organisera handeln mellan lantbruksföretag och restauranger helt enkelt, berättar Ludvig Löfgren, ekonomen som tillsammans med tre systemvetare står bakom Farmly.

I appen kan lantbruksföretag lägga ut produkter till försäljnng och restauranger handla och vid flera tillfällen varje vecka få leveranser till dörren via Farmlys logistiklösningar och app.

– När vi har gjort enkäter har lokala råvaror visat sig vara väldigt eftertraktade men svåra att hitta och framförallt att få levererade, säger, säger Fredrik Birgersson som tillsammans med övriga i Farmly tror på omfattande affärer via appen.

Appen är redo för marknaden och i augusti genomförs den första pilottesten av alla funktioner i skarpt läge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil