Ny försäljningskanal för svenska råvaror

Ny försäljningskanal för svenska råvaror
Axel Rosén, Ludvig Löfgren, Andreas Siljefors och Fredrik Birgersson är kvartetten bakom Farmly. Foto: Pressbild
Farmly är appen som erbjuder en direkt handelskanal mellan lokala lantbruksföretag och restauranger, utvecklad av studenter vid Örebro universitet.

Farmly är appen som erbjuder en direkt handelskanal mellan lokala lantbruksföretag och restauranger, utvecklad av studenter vid Örebro universitet.

Ambitionen är att utveckla handeln mellan lantbrukare och restauranger. På den vägen ska lantbruksföretagen kunna sälja mer och restaurangerna få tillgång till färska, närodlade svenska råvaror i högre utsträckning.
Det är grundtanken bakom nya appen Farmly, utvecklad av fyra studenter vid Örebro universitet.

Ludvig Löfgren, Fredrik Birgersson, Axel Rosén och Andreas Siljefors är de fyra studenterna i Örebro universitet som med stöd av universitetets bolag Oru Innovation utvecklat den nya appen.
En önskan hos restaurangerna att sälja mer färska och regionala varor och behov och vilja hos lantbruken att sälja mer var utgångspunkten.

– Vi såg möjligheten att komma med en lösning i Farmly, där vi kan organisera handeln mellan lantbruksföretag och restauranger helt enkelt, berättar Ludvig Löfgren, ekonomen som tillsammans med tre systemvetare står bakom Farmly.

I appen kan lantbruksföretag lägga ut produkter till försäljnng och restauranger handla och vid flera tillfällen varje vecka få leveranser till dörren via Farmlys logistiklösningar och app.

– När vi har gjort enkäter har lokala råvaror visat sig vara väldigt eftertraktade men svåra att hitta och framförallt att få levererade, säger, säger Fredrik Birgersson som tillsammans med övriga i Farmly tror på omfattande affärer via appen.

Appen är redo för marknaden och i augusti genomförs den första pilottesten av alla funktioner i skarpt läge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil