Ny produkt från Kronfågel

Kronfågel har tidigare produkten Kycklingsteak som är en urbenad kycklingklubba. Nu tar man konceptet vidare. Den här gången handlar det om en urbenad hel kyckling.

Kronfågel säger att man väljer att lansera en hel kyckling utan ben utifrån egna erfarenheter och efterfrågan från konsumenter.
– Den här nyheten har vi tagit fram då vi ser en ökad efterfrågan på produkter som förenklar och sparar tid i köket. Urbenad hel kyckling är bara att sätta in i ugnen och så klarar den sig själv, säger Kronfågels marknadschef Susanne Zabrodsky.

Kronfågel menar även att den nya produkten har ett sammanhang i arbeteet med att minska matsvinn.
– Det här är en allt-i-ett-produkt som passar både familjen som vill spara tid och matlagaren som vill imponera. Det enklaste är att marinera kycklingen med dina favoritkryddor och tillaga i ugnen på låg värme, säger Stefan Superti som är gastronomiskt ansvarig hos Kronfågel.

Fakta/Urbenad hel kyckling
Produkten är producerad av svensk gårdskyckling och handstyckad i Sörmland. Den innehåller ca 1 kg per förpackning (räcker till 4–6 personer) och finns i butik från och med vecka 4. Priset är cirka 145 kr/kg. Recept finns på www.kronfagel.se

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil