Västerbottensost till Max

Nu blir Västerbottensost en Max-ad upplevelse – under sommaren till att börja med. | Foto: Fabian Björnstjerna
En lång historia som tar ett nytt steg. Det handlar om Västerbottensost som vi nu kommer att kunna avnjuta i ny tappning hos Max burgers i sommar.

Västerbottensost har en lång historia som börjar redan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade receptet.
Nu tar osten ett nytt steg när den i ett norrländskt samarbete börjar serveras hos Max burgers som Västerbottensost sticks.

– Västerbottensost tar god tid på sig för att uppnå sin unika smak, minst 14 månader, och det är inget vi kan skynda på. Men med bra råvaror behövs det ibland bara några minuter för att höja smaken ytterligare och det är Max Västerbottensost sticks ett bra exempel på, säger Lina Jonsson, produktchef hos Västerbottensost.

I samarbete med Max kan nu alltså Västerbottensost avnjutas på ett nytt sätt efter att parterna under några månader ägnat sig åt produktutveckling och provsmakningar.
Västerbottensost sticks finns på Max meny under sommaren till att börja med.

– Vi är väldigt stolta över att den här produkten äntligen finns på vår meny. Jag använder Västerbottensost i min egen matlagning och vi har verkligen sett fram emot att ta in den här karaktäristiska smaken på menyn, säger Max burgers chefskock Jonas Mårtensson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil