Dansk minister vill se mer av alternativ

Dansk minister vill se mer av alternativ
Många besökare när Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Fair startade onsdag. Foto: Butikstrender
Danmarks jordbruksminister Rasmus Prehn angav tonen i riktning mot mer växtbaserat och hållbart när Nordic Organic Fair öppnade i Malmö onsdag.

Danmarks jordbruksminister Rasmus Prehn angav tonen i riktning mot mer växtbaserat och hållbart när Nordic Organic Fair öppnade i Malmö onsdag.

Det första som möter besökarna på den stora mässan Nordic Organic Fair med Eco Life Scandinavia på Malmömässan är ett urval av de senaste utgåvorna från Butikstrender.
Naturligtvis finns vi på plats när norra Europas största mässa på området återigen genomförs med en stor anhopning av besökare och utställare från hela Europa.

Under förmiddagen onsdag deltog Danmarks jordbruksminister Rasmus Prehn i ett panelsamtal om hur vi ska öka andelen hållbar och växtbaserad mat fram till år 2030.
– Ett centralt område ur ett framtidsperspektiv, konstaterade jordbruksministern som förutom jordbruk även har alla matrelaterade frågor liksom fiskeri i sitt fögderi.

I panelsamtalet med norska, svenska och danska deltagare representerade Caroline Kjerstadius den svenska dagligvaruhandeln som ny hållbarhetschef för Lidl i Sverige.
I panelen deltog även danska producenter inom växtbaserat likväl som Coop från såväl Danmark som Norge.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stark rapport från Clas Ohlson

Clas Ohlson redovisar en stark försäljningsutveckling och förbättrad lönsamhet. ”Lyckats imponerande”, betygsätter koncernchefen.

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil