Hyrestvisten får Ica att stänga i Hagfors

Hyrestvisten får Ica att stänga i Hagfors
Foto: Mostphotos
En hyrestvist mellan en ny fastighetsägare och Ica i Hagfors gör nu att Ica stänger butiken i september. Den nya hyresnivån är orimlig, menar Ica.

En hyrestvist mellan en ny fastighetsägare och Ica i Hagfors gör nu att Ica stänger butiken i september. Den nya hyresnivån är orimlig, menar Ica.

För ett drygt år sedan köpte ett Stockholms-baserat företag den fastighet i Hagfors där Ica driver en butik.
Fastigheten förvaltas av Real value management nordic AB och vid årsskiftet höjdes hyran till en nivå som Ica finner orimlig.

Butiken har redan tidigare dragits med lönsamhetsproblem och nu anser Ica centralt att det inte går att driva butiken utifrån den nya hyresnivån.
Samtidigt är hyreshöjningen mer den utlösande faktorn än grundorsaken, anser parterna.

– Innan man fattar beslut om att lämna ett läge så tittar man givetvis på olika typer av lösningar men bakgrunden till att vi lämnar läget är att butiken har haft svårt att göra positiva resultat, konstaterar Sören Ekman, etableringschef hos Ica Sverige, till nwt.se.

– Jag kan säga att de nuvarande villkoren är extremt låga. Relativt alla andra butiker ligger hyran extremt lågt så det är inte hyreskostnaden som gör det. Utan det är mer att man inte har förmågan att driva butiken på ett lönsamt sätt, säger Mattias Bülow hos förvaltaren till lokaltidningen.

Nu letar man efter nya intressenter, samtidigt som man beklagar Icas beslut att stänga butiken.
Samtidigt hänvisar parterna även till att det i lilla Hagfors finns fem livsmedelsbutiker plus att Dollarstore etablerat sig och att det blir svårt att då hitta lönsamhet för alla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil