Hyrestvisten får Ica att stänga i Hagfors

Hyrestvisten får Ica att stänga i Hagfors
Foto: Mostphotos
En hyrestvist mellan en ny fastighetsägare och Ica i Hagfors gör nu att Ica stänger butiken i september. Den nya hyresnivån är orimlig, menar Ica.

En hyrestvist mellan en ny fastighetsägare och Ica i Hagfors gör nu att Ica stänger butiken i september. Den nya hyresnivån är orimlig, menar Ica.

För ett drygt år sedan köpte ett Stockholms-baserat företag den fastighet i Hagfors där Ica driver en butik.
Fastigheten förvaltas av Real value management nordic AB och vid årsskiftet höjdes hyran till en nivå som Ica finner orimlig.

Butiken har redan tidigare dragits med lönsamhetsproblem och nu anser Ica centralt att det inte går att driva butiken utifrån den nya hyresnivån.
Samtidigt är hyreshöjningen mer den utlösande faktorn än grundorsaken, anser parterna.

– Innan man fattar beslut om att lämna ett läge så tittar man givetvis på olika typer av lösningar men bakgrunden till att vi lämnar läget är att butiken har haft svårt att göra positiva resultat, konstaterar Sören Ekman, etableringschef hos Ica Sverige, till nwt.se.

– Jag kan säga att de nuvarande villkoren är extremt låga. Relativt alla andra butiker ligger hyran extremt lågt så det är inte hyreskostnaden som gör det. Utan det är mer att man inte har förmågan att driva butiken på ett lönsamt sätt, säger Mattias Bülow hos förvaltaren till lokaltidningen.

Nu letar man efter nya intressenter, samtidigt som man beklagar Icas beslut att stänga butiken.
Samtidigt hänvisar parterna även till att det i lilla Hagfors finns fem livsmedelsbutiker plus att Dollarstore etablerat sig och att det blir svårt att då hitta lönsamhet för alla.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil