OLW packar mer miljövänligt

OLW minskar klimatavtrycket i chipspåsarna genom att nyttja en ny typ av plast. Hjälpen hittar man i en spillprodukt av fossilfri finsk tallolja.
Inte finsk sisu men väl fossilfri finsk tallolja är det i OLW:s nya chipspåsar som halverar klimatavtrycket från platsen. Foto: Pressbild Orkla

OLW minskar klimatavtrycket i chipspåsarna genom att nyttja en ny typ av plast. Hjälpen hittar man i en spillprodukt av fossilfri finsk tallolja.

Nu börjar OLW:s chips introducera plast gjord av fossilfri finsk tallolja i sina påsar, skriver företaget och noterar att det i det här skedet gäller sourcream & onion, saltade, dill & gräslök och grillchips, 275 gram, och halverar klimatavtrycket från plasten i jämförelse med plast gjord av fossil olja.

– Detta sker genom en så kallad massbalanslösning, som betyder att vår förpackningsleverantör, i sin generella produktion, byter ut den mängd fossil olja som behövs för att göra ovan nämnda påsar till att nu komma från en fossilfri källa istället, nämligen från spillprodukt från finsk skogsindustri, skriver OLW.

– Eftersom vår förpackningsleverantör producerar förpackningar till flera olika industrier i samma produktion, kommer vissa av våra påsar att innehålla mer tallolja medan andra kanske inte innehåller någon tallolja alls, påpekar man.

– Däremot kan vi vara säkra på att den totala mängden fossil olja som används har minskat medan användningen av fossilfri tallolja har ökat med motsvarande mängd. Det betyder mindre koldioxidutsläpp och det är huvudsaken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil