Veg of Lund växer och tar sikte på USA-sälj

Veg of Lund växer och tar sikte på USA-sälj
Foto: Veg of Lunc
Veg of Lund, med sin potatisdryck, går bra på börsen och tar nu sikte på USA-marknaden samt har hunnit göra sig av med företagets grundare.

Veg of Lund, med sin potatisdryck, går bra på börsen och tar nu sikte på USA-marknaden samt har hunnit göra sig av med företagets grundare.

Mönstret är inte helt obekant, snarare mer välkänt.
En innovation ger en bolagisering, bolagiseringen ger en börsintroduktion, introduktionen går sådär och aktiekursen slirar varpå nytt kapital som kommit in ger den ursprungliga ledningen och grundarna en fot i baken och satsar på ett börslyft för att casha in.

Vi har sett det förut och vi ser en variant på det igen när vi följer mönstret i Lund-baserade foodtech-bolaget Veg of Lund med sin potatisdryck.
Veg of Lund, med professor Eva Tornbergs forskning och innovation som grund, går idag som tåget på börsen efter en ganska tuff eller åtminstone stillsam start.

Eva Tornberg är idag styrelseledamot och största ägare i bolaget medan medgrundaren och storägaren (12 procent) Thomas Olander redan i våras fick lämna vd-jobbet och ersattes av Cecilia Lindwall.
Bara någon månad efter den rockaden meddelades att Olander även lämnade styrelsen omedelbart och där är vi nu.

Nu har Veg of Lund lämnat sin kvartalsrapport för andra kvartalet och flaggar för ”en betydande försäljningsökning” samt en satsning på den amerikanska marknaden för potatisdrycken.
– Vi är bara i början av vår tillväxt och vi ser fram emot allt det som ligger framför oss. Lanseringen av Dug är naturligtvis fokus de kommande kvartalen, där vi kommer att se en betydande försäljningsökning, konkretiserar Lindwall i vd-ordet i kvartalsrapporten.

– Den snabba och positiva responsen ger oss goda förutsättningar att ta steget över Atlanten och fortsätta lanseringen i USA, där vi inleder i orter med stor befolkning och intresse för nya livsmedelsprodukter, tillägger Veg of Lunds vd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil