När i dagarna The Association of Diplomats Stockholm och This Group organisade ett event på Bulgariens ambassad I Stockholm fick ett 70-tal utländska diplomater och representanter från näringslivet provsmaka olika varianter av den nya chokladen Sureka, vars växtbaserade ingredienser ersätter tillsatt socker.

Bolagets vd,  Lucy Dahlgren, presenterade en ny digital plattform med samma namn som kopplar ihop mindre producenter med leverantörer och slutkonsumenter av växtbaserad choklad. 
Det svenska bolaget har redan startat en verksamhet i Bulgarien, Dis Bulgaria Group. Sureka är en del av projektet som därigenom erbjuds ett fönster mot den globala marknaden inom hälsosam choklad.   

Den globala marknaden för choklad utan socker växer kraftigt och det finns ett stort konsumenttryck att kunna spåra hela näringsinnehållet och leverantörskedjan, något som kunde bekräftas av flera diplomater på plats, enligt Sureka. 
Genom Surekas produkter kan producenter och konsumenter tillgodose detta behov genom en QR-kod, härigenom finns ett stort incitament för mindre producenter att knyta sig till den svenska plattformen, skriver företaget i en pressrelease.