Lättare för unga idag att bli entreprenörer

Lättare för unga idag att bli entreprenörer
Ica-chefen Per Strömberg är nöjd med att så många svarande säger sig ha en vilja att bli entreprenörer. Foto: Pressbild Ica
I en mindre undersökning Ica låtit göra säger 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än sina föräldrar att bli entreprenörer.

I en mindre undersökning Ica låtit göra säger 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än sina föräldrar att bli entreprenörer.

Ica har låtit Ipsos göra en mindre undersökning där 1 000 unga i åldersgruppen 15-28 år fått svarar. Där uppger alltså 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än vad deras föräldrar hade när det gäller att bli en entreprenör.
De ord de förknippar med entreprenörer är främst ”driven”, ”ambitiös” och ”tänker utanför ramarna”.

Ungdomarna i undersökningen är också mycket positiva till entreprenörskap och mer än var tredje ser sig som entreprenörer och bland de som inte gör det idag uppger nästan hälften att de vill bli det i framtiden. De uppger också att entreprenörskap påverkar samhället positivt, skriver Ica.

– Det är positivt att många ungdomar anser att de har bättre förutsättningar att bli en entreprenör jämfört med deras föräldrar. Detta är något som samhället och vi inom Ica måste ta vara på, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg.
– Genom att underlätta för unga människor att ta vara på sin drivkraft skapar vi förutsättningar för framgångsrika entreprenörer i framtiden vilket gynnar hela samhället, tillägger Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil