Lättare för unga idag att bli entreprenörer

Lättare för unga idag att bli entreprenörer
Ica-chefen Per Strömberg är nöjd med att så många svarande säger sig ha en vilja att bli entreprenörer. Foto: Pressbild Ica
I en mindre undersökning Ica låtit göra säger 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än sina föräldrar att bli entreprenörer.

I en mindre undersökning Ica låtit göra säger 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än sina föräldrar att bli entreprenörer.

Ica har låtit Ipsos göra en mindre undersökning där 1 000 unga i åldersgruppen 15-28 år fått svarar. Där uppger alltså 56 procent av de svarande att de har bättre förutsättningar än vad deras föräldrar hade när det gäller att bli en entreprenör.
De ord de förknippar med entreprenörer är främst ”driven”, ”ambitiös” och ”tänker utanför ramarna”.

Ungdomarna i undersökningen är också mycket positiva till entreprenörskap och mer än var tredje ser sig som entreprenörer och bland de som inte gör det idag uppger nästan hälften att de vill bli det i framtiden. De uppger också att entreprenörskap påverkar samhället positivt, skriver Ica.

– Det är positivt att många ungdomar anser att de har bättre förutsättningar att bli en entreprenör jämfört med deras föräldrar. Detta är något som samhället och vi inom Ica måste ta vara på, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg.
– Genom att underlätta för unga människor att ta vara på sin drivkraft skapar vi förutsättningar för framgångsrika entreprenörer i framtiden vilket gynnar hela samhället, tillägger Strömberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil