Coop stäms inför Arbetsdomstolen

Fackförbundet Handels stämmer nu Coop butik & stormarknader då man anser att företaget avskedat en medarbetare på grund av hennes fackliga arbete.

Handelsanställdas förbund har stämt CBS, Coop butiker & stormarknader, inför Arbetsdomstolen, AD, och hävdar att Coop avskedat en medarbetare på grund av hennes fackliga arbete.
Fackförbundet begär nu totalt 800 000 kr i skadestånd, enligt tidningen Lag & avtal.

Den aktuella medarbetaren har varit anställd inom Coop sedan 1988 och ordförande för Handels-klubben sedan 2008.
Facket hävdar det är kvinnans fackliga engagemang som är orsaken till avskedandet och begär att det ska ogiltigförklaras.

Coop har tidigare i en skriftlig kommentar sagt att uppgifterna inte stämmer och att det är ett ärende som pågått under lång tid.
Enligt Coop har medarbetaren varit olovlig frånvarande vid upprepade fall, misskött sin tidsredovisning och det tillsammans med andra orsaker har till sist lett till att kvinnan avskedats.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil