Naturbete fördubblat 2019

Ungdjursbete på skärgårdsö som höjer sig ur Östersjön Söderboda, Gräsö, Uppland Foto:(C) Ola Jennersten, Naturfotograferna, IBL Bildbyrå

Under 2019 fördubblades antalet certifierade gårdar med naturbeteskött. I en pressrelease förklarar Coop att en stor förklaring till det är att Coops nu erbjuder varan under eget varumärke.

Under förra året fördubblades alltså antalet certifierade gårdar med naturbeteskött.
I en pressrelease säger Coop nu att den stor förklaring till det är att just Coop sedan april 2019 erbjuder naturbeteskött under eget varumärke i alla butiker.
Under januari 2020 ökar man dessutom antalet inköpta djur med 40 procent.

– Många miljöexperter, bland annat Världsnaturfonden WWF, lyfter svenskt naturbeteskött som det kött som gör nytta för miljön och den biologiska mångfalden. Många har tagit till sig budskapet, att vi för att minska vår klimatpåverkan som konsumenter behöver minska vår köttkonsumtion. Samtidigt minskar antalet insekter, växter och fåglar i vårt svenska odlingslandskap och många arter är helt beroende av betande mular och trampande klövar. För att säkra den svenska biologiska mångfalden behöver antalet djur som betar på naturbetesmark öka, resonerar Coop i pressreleasen.

Konsumentföreningen Stockholm har ett treårigt samarbetsprojekt med Världsnaturfonden WWF vilket syftar till att öka arealen naturbetesmark och antalet betande djur i Roslagen.
– Naturbetesdjuren gör en fantastisk insats för att bevara artrikedomen på våra ängsmarker. Vi är stolta över samarbetet med Världsnaturfonden och att Coop satsar på att öka tillgängligheten av det svenska naturbetesköttet i butikerna, säger Lars Ericson, vd för Konsumentföreningen Stockholm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil