Spendrups satsar 200 miljoner på burklinje

Spendrups satsar 200 miljoner på burklinje
Från vänster; Per Olofsson, inköpare Spendrups, Michal Biedrzycki, Krones Nordic, Dirk Cichon, vd Krones Nordic och från Spendrups: inköpschef Michael Hellström och projektledarna Mattias Åhman och Mattias Lindqvist. Foto: Spendrups
Spendrups styrelse har nu beslutat att man ska investera 200 miljoner kr i ett nytt tomburkslager, tappningslinje och anpassning av produktionsytorna.

Spendrups styrelse har nu beslutat att man ska investera 200 miljoner kr i ett nytt tomburkslager, tappningslinje och anpassning av produktionsytorna.

Spendrups investerar 200 miljoner på ett nytt tomburkslager, ny tappningslinje, anpassningar av produktionsytor och en besöksbalkong, berättar företaget idag.
Den nya tappningslinjen installeras i befintliga lokaler, mellan den äldsta och den senaste tappningslinjen. Redan nu är ett tomburkslager byggt på baksidan av bryggeriet. Produktionsytorna är cirka 1 700 kvadratmeter men totalt kommer 2 800 kvadratmeter att anpassas för den nya tappningslinjen.
Tomburkslagret är 400 kvadratmeter stort och besöksbalkongen som snart är färdig står för drygt 350 kvadratmeter.

– Vi har reserverat plats för en ny burklinje​ i bryggeriet och nu kan vi ta nästa steg. Projekteringsarbetet med de utländska maskinleverantörerna har varit svår under pandemin men nu är upphandlingen av den nya tappningslinjen klar, berättar varuförsörjningsdirektör Helena Nylén.

Mindre plaståtgång, mer flexibilitet och ökad produktionsförmåga på burkfronten är några av fördelarna med den planerade burklinjen, enligt Spendrups som säger att den nya linjen installeras kommande vinter.
Totalt kommer tappningslinjen att kunna leverera totalt 24 olika format på förpackningar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil