Östermalmshallen är tillbaka

Efter 4 år av planering och renovering har äntligen miljardprojektet Östermalmshallen öppnat igen. Denna anrika hall som invigdes 1888 där bygget gick då endast tog 6 månader har nu blivit uppfräschad med fler platser och nya handlare. Lite dyrare, lite bättre kanske. 

– En av de bästa saluhallarna i världen, konstaterade Ulf Elmqvist.
Ulf Elmqvist, själv handlare i fjärde generationen, är ordförande för handlarna i Östermalmshallen.

– Det finns något väldigt fint i den värme man möter här, ansåg Dennis Wedin.
Dennis Wedin är fastighetsborgarråd i Stockholm.Tillsammans höll de i förhandsvisningen av Östermalmshallen torsdag morgon, samma dag då den miljardrenoverade hallen återinvigs.

Dennis Wedin förklarade hur nöjd han var med att Östermalms saluhall är tillbaka och vilken betydelse den har.
– Man har rivit mycket här i stan men vi ska inte upprepa de misstagen utan behålla fina kärnpunkter som denna, sade Wedin.

– Saluhallen är en attraktion för hela Stockholm och för alla som kommer hit, sade Wedin. Det finns något fint i den värme man möter här och det tycker jag är vackert.
– Det har funnits många stora, tekniska och praktiska, utmaningar i den här renoveringen men nu har vi skapat något nytt och mer levande i en anrik miljö som bidrar till en mer levande stad.

Även handlaren Ulf Elmqvist, fjärde generationen i anrika Lisa Elmqvist, var naturligtvis nöjd.
– Vi förvaltar ett arv av traditioner och personlig service och av utvalda varor här, konstaterade Elmqvist som även refererade till det branschorgan som utsåg ”gamla” hallen till världens sjunde bästa.
– Nu kan vi sikta på att hamna ännu högre…

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil