Östermalmshallen är tillbaka

Efter 4 år av planering och renovering har äntligen miljardprojektet Östermalmshallen öppnat igen. Denna anrika hall som invigdes 1888 där bygget gick då endast tog 6 månader har nu blivit uppfräschad med fler platser och nya handlare. Lite dyrare, lite bättre kanske. 

– En av de bästa saluhallarna i världen, konstaterade Ulf Elmqvist.
Ulf Elmqvist, själv handlare i fjärde generationen, är ordförande för handlarna i Östermalmshallen.

– Det finns något väldigt fint i den värme man möter här, ansåg Dennis Wedin.
Dennis Wedin är fastighetsborgarråd i Stockholm.Tillsammans höll de i förhandsvisningen av Östermalmshallen torsdag morgon, samma dag då den miljardrenoverade hallen återinvigs.

Dennis Wedin förklarade hur nöjd han var med att Östermalms saluhall är tillbaka och vilken betydelse den har.
– Man har rivit mycket här i stan men vi ska inte upprepa de misstagen utan behålla fina kärnpunkter som denna, sade Wedin.

– Saluhallen är en attraktion för hela Stockholm och för alla som kommer hit, sade Wedin. Det finns något fint i den värme man möter här och det tycker jag är vackert.
– Det har funnits många stora, tekniska och praktiska, utmaningar i den här renoveringen men nu har vi skapat något nytt och mer levande i en anrik miljö som bidrar till en mer levande stad.

Även handlaren Ulf Elmqvist, fjärde generationen i anrika Lisa Elmqvist, var naturligtvis nöjd.
– Vi förvaltar ett arv av traditioner och personlig service och av utvalda varor här, konstaterade Elmqvist som även refererade till det branschorgan som utsåg ”gamla” hallen till världens sjunde bästa.
– Nu kan vi sikta på att hamna ännu högre…

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil