Värmland bäst när det gäller hållbarhet

Värmland bäst när det gäller hållbarhet
Så ser det ut när Krav redovisar sin hållbarhetsrankning. Illustration: Krav
När Krav nu redovisar sin hållbarhetsrankning av våra 21 län hamnar Värmland på topp när det gäller djurhållning och jordbruksmark som fyller kraven.

När Krav nu redovisar sin hållbarhetsrankning av våra 21 län hamnar Värmland på topp när det gäller djurhållning och jordbruksmark som fyller kraven.

30 procent av djuren och 27 procent av jordbruksmarken i Värmland uppfyller Kravs kriterier för god djuromsorg och ett hållbart jordbruk. Det ger sammantaget Värmland en första plats bland Sveriges 21 län i organisationens hållbarhetsrankning för djurhållning och jordbruksmark, skriver Krav i en pressrelease.

– Värmland ligger högt både när det gäller Krav-certifierad djurhållning och åker- och betesmarker. På en av oss godkänd gård ställs mycket höga krav på god djuromsorg, samtidigt som klimatpåverkan är mindre och den biologiska mångfalden är större, säger Jonas Carlberg, affärsområdeschef för lantbruk hos organisationen.

I hela landet är 17 procent av djuren Krav-certifierade och 16 procent åker- och betesmarken brukas med dess godkända metoder.
Skillnaden mellan länen är stor, där de bästa länen har andelar kring 25–30 procent medan några halkar efter med andelar under 10 procent.

– Krav-bönder tar ett särskilt stort ansvar för djurens välbefinnande och för en långsiktigt hållbar livsmedelsproduktion. Genom certifieringen kan bönder och konsumenter tillsammans tackla globala hållbarhetsutmaningar, såsom klimatkrisen, minskad artrikedom och spridning av bekämpningsmedel i naturen, säger Jonas Carlberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Satsar på camping och festival i sommar

Det smarta märket Stacky´s åker på turné i sommar och sätter upp ett stort antal campingplatser och festivaler som hållplatser på resan genom landet.

Solen, sangria och stränder lockar oss

Sol, sangria, stränder lockar oss när vi funderar på ett annat land att jobba ifrån. Inte konstigt att etta blir ett land på ”S”, alltså Spanien.

Greenfood initierar samarbete med Bower

Greenfood ska öka återvinningen med hjälp av Bower. Återvinningsappen ska göra att fler av Greenfoods förpackningar återvinns, hoppas parterna.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil