Odla själv coronaalternativ?

Vill man inte trängas i butiken kanske det är ett alternativ att odla själv? | Foto: Bengt Alm
I år bjuder kommunala bostadsbolaget Stockholmshem hyresgästerna på gratis odlingskurser. När corona satte käppar i hjulet började man livestreama.

Coronakrisen ställer till mycket men föder också mycken kreativitet. Som att om man inte gillar trängas i butikerna så kan man ju planera på sikt och odla själv istället.
Nu bjuder Stockholmshem sina hyresgäster på gratis odlingskurser – och när det inte går att samlas i en kurslokal så livestreamaskurserna så att alla som vill kan lära sig odla hemifrån.

För att odla både gemenskap och trygghet har Stockholmshem sedan tre år tillbaka kvartersodlingar i Hässelby och Rinkeby. De sköts av hyresgästerna tillsammans med stadsodlingscoacher från Boodla.
För att inspirera ännu fler att odla testar det kommunala bostadsbolaget nu ett nytt grepp, nämligen att bjuda alla hyresgäster på odlingskurser. Trots coronatider.

– Eftersom vi inte kunde samla hyresgästerna i grupp nappade vi på en gång när Boodla föreslog livestreamade kurser. Under sex kurstillfällen kan hyresgästerna lära sig om förodling, att odla ätbart, insekter, jord och mycket mer, berättar bolagets kommunikationschef Åsa Stenmark.
– Sedan är det bara omsätta det man lärt sig på sin balkong eller på gården tillsammans med grannarna. Vem vet, det kanske är världens första livestreamade odlingskurser?

Odlingscoacherna från Boodla finns också på plats vid odlingarna i Hässelby och Rinkeby en gång i veckan, så de som vill kan träffa dem där – på behörigt avstånd.

– Själva odlandet är viktig men bara en liten del av allt det positiva som kommer ur en odlingsgemenskap, menar Martin Toller som är områdeschef i Rinkeby och Hässelby.
– Vi skapar mötesplatser som är viktiga för trivsel och trygghet och vi ser att förstörelse minskar betydligt när engagerade ungdomar och barn finns med. Det är ett sätt att öka den sociala hållbarheten i ett område och få den att hålla över tid, påpekar han.

Att jobba tillsammans med sina grannar odlar både gemenskap och trygghet. Stockholmshem uppmuntrar därför sina hyresgäster att odla, bland annat genom odlingsföreningar och kvartersodling samt att ordna odlingskragar till de hyresgäster som är intresserade.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil