Onlineköp ökade starkt under Nouruz

Onlineköp ökade starkt under Nouruz
Foto: Mostphotos
Revolut meddelar att onlineköpen ökade med 39 procent under nyårsfirandet i Nouruz-veckan 2021 jämfört med motsvarande vecka förra året.

Revolut meddelar att onlineköpen ökade med 39 procent under nyårsfirandet i Nouruz-veckan 2021 jämfört med motsvarande vecka förra året.

Det persiska nyåret Nouruz firades helgen som gick, 20 mars då vårdagjämningen inföll, men Revolut konstaterar i ett pressmeddelande att årets firande blev ”allt annat än vanligt”.
Firandet med familj och släkt begränsades naturligtvis i år av de corona-restriktioner som råder.

I helgen samlades ändå släkt och familj för att fira Nouruz och äta de traditionsenliga maträtterna.
Konsumtionen av livsmedel under veckan och under helgen var så gott som oförändrad jämfört med samma period 2020.
Däremot hade e-handeln ökat markant under perioden.

Data från Revoluts 150 000 svenska användare visar att köp online ökade med hela 39 procent under Nouruz-veckan i år jämfört med förra året, skriver man i sin pressrelease.  Resandet med flygplan under veckan som leder upp till det persiska nyåret minskade med 54 procent medan utgifterna för tåg, taxi, buss och även bilbränsle ökade med 30 jämfört med förra året.

Fakta/Nouruz
Nouruz är persiska för ”ny dag” och namnet på det iranska eller persiska nyåret. Det infaller på vårdagjämningen och räknas som de afghanska, tadzjikiska, azerbajdzjanska, kurdiska och iranska folkens nyårsdag.
Nouruz firas för att välkomna våren och solens återkomst av perser, azerier, kurder, balucher, pashtuner, tadzjiker, zazaer och hazarer med flera. (Källa: Wikipedia)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil