Hon är framtidens ledare

Nina Åxman har korats till Årets kvinnliga ledare av organisationen Ledarna. | Foto: Pressbild
För 14:e året i rad har chefsorganisationen Ledarna utsett Framtidens kvinnliga ledare. 2020 års vinnare är Nina Åxman från Sandvik Rock Tools.

För 14:e året i rad utses Framtidens kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.
Tanken är att inspirera fler unga kvinnor att bli chefer och som ett led i det listar organisationen varje år 75 främsta ledarna som är unga och kvinnor.

Genom priset vill man lyfta goda exempel och inspiratörer – chefer som är förebilder och visar på värdet av bra ledarskap. En sådan är i Ledarnas ögon årets vinnare Åxman, vice president global operations på Sandvik Rock Tools.

— Årets vinnare Nina Åxman vågar fatta beslut som får saker att hända och hennes moderna värdedrivna ledarstil präglas av ansvarstagande, jämställdhet, hållbarhet och mångfald. Hon vänder upp och ned på bilden om vem som kan nå de högsta chefspositionerna. Nina Åxman krossar stereotyper för hur en chef ska vara i en traditionstyngd mansdominerad industri. Det behövs ledarförebilder som Nina Åxman för att locka fler unga kvinnor med ledarambitioner att söka sig till tekniska branscher,
säger Ledarnas ordförande Andreas Miller som ingår i juryn.

— Det känns fantastiskt hedrande och överraskande. Det är en stor ära för mig personligen, men också en stor glädje för mina kollegor och team på Bombardier och Sandvik kring vad vi åstadkommit, säger Nina Åxman i en kommentar.

— Vi behöver hjälpas åt att visa upp förebilder och de möjligheter till ledarskap som finns i tekniska branscher, som den jag arbetar i. Mångfald behöver genomsyra alla nivåer i företagen och högst upp i hierarkin, i ledningsgrupper och styrelser. Annars riskerar vi förlora yngre duktiga förmågor, säger Nina Åxman.

Juryns motivering
"Patos, genuin, autentisk... Listan över ledarskapets viktigaste adjektiv tar aldrig slut, när Nina Åxman ska beskrivas. Tydligt är att hon skapar tillit hos sina medarbetare och får med sig alla på förändringsresan. Det är en bra egenskap när hon ska leda 1300 medarbetare utspridda i nio länder och i sex fabriker och det placerar henne som nummer 1 bland Framtidens kvinnliga ledare 2020".

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil