Foodmark skapar nytt

Nya lock hos Foodmark och Rydbergs sås när man nu börjar fasa ut svart plast som inte kan återvinnas. | Foto: Pressbild
Rydbergs såsbägare byter utseende och Foodmark tar ett nytt steg i arbetet med mer hållbara förpackningar i enlighet med globala mål företaget har.

Foodmark meddelar att man nu byter utseende på Rydbergs såsbägare och det sker genom att man byter från svarta till röda lock. Det är ett steg till när det gäller utfasningen av svart icke återvinningsbar plast.

– Att säkra hållbar produktion och minska resursförbrukning är globala mål som Foodmark arbetar aktivt med, skriver man i en pressrelease.
Där är förpackningsbytet en del i arbetet. I dagsläget kan inte återvinningscentralernas utrustning läsa av svart plast på grund av det ”kolsvarta” pigmentet – även kallat kimrök eller carbon black.  
Därför börjar nu Foodmark fasa ut denna typ av svart plast från sina förpackningar.

Fortsättning följer och näst på tur att få nya sorteringsbara och återvinningsbara lock är Rydbergs Gourmet Potatissallader. För två år sedan skrev Foodmark på Plastinitiativet 2022 vilket innebär att man senast 2022 enbart ska använda förpackningsråvara som går att materialutnyttja till 100 procent. Målet till år 2030 är att enbart använda förpackningsråvara från återvunnen eller förnybar råvara.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil