Sportshopen varslar 50 anställda

Sportshopen varslar 50 anställda
Foto: Mostphotos

Sportbutikskedjan Sportshopen har drabbats hårt av nedstängningarna i gränshandeln mot Norge och tvingas nu varsla 50 anställda om uppsägning.

Reinert Sörensson grundade Sportshopen i Grebbestad och har sedan byggt en butikskedja.

Idag har man butiker i Borås, Linköping, Varberg, Uddevalla, Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg vid sidan av den i Grebbestad.

Coronakrisen som lamslagit gränshandeln mot Norge har förstås slagit hårt mot kedjan och nu tvingas man varsla 50 anställda vid butikerna i Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg om uppsägning, skriver Strömstads tidning.

Hälften av uppsägningarna är personal i Strömstad och siktet är på att genomföra dem i slutet av denna månad.

Under förra veckan avslutades förhandlingarna och nu har personalen informerats.

Elva av de varslade i Strömstad ska omplaceras till Sportshopens e-handel som växer och man hoppas kunna återanställa andra uppsagda när gränshandeln normaliseras.

– Vi har hela tiden haft förhoppningen om att gränsen ska öppna och att handeln skulle komma igång igen men nu tvingas vi verkställa uppsägningar längs gränsen. Det är ett måste för att säkerställa företagets framtid, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil