Sportshopen varslar 50 anställda

Sportshopen varslar 50 anställda
Foto: Mostphotos

Sportbutikskedjan Sportshopen har drabbats hårt av nedstängningarna i gränshandeln mot Norge och tvingas nu varsla 50 anställda om uppsägning.

Reinert Sörensson grundade Sportshopen i Grebbestad och har sedan byggt en butikskedja.

Idag har man butiker i Borås, Linköping, Varberg, Uddevalla, Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg vid sidan av den i Grebbestad.

Coronakrisen som lamslagit gränshandeln mot Norge har förstås slagit hårt mot kedjan och nu tvingas man varsla 50 anställda vid butikerna i Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg om uppsägning, skriver Strömstads tidning.

Hälften av uppsägningarna är personal i Strömstad och siktet är på att genomföra dem i slutet av denna månad.

Under förra veckan avslutades förhandlingarna och nu har personalen informerats.

Elva av de varslade i Strömstad ska omplaceras till Sportshopens e-handel som växer och man hoppas kunna återanställa andra uppsagda när gränshandeln normaliseras.

– Vi har hela tiden haft förhoppningen om att gränsen ska öppna och att handeln skulle komma igång igen men nu tvingas vi verkställa uppsägningar längs gränsen. Det är ett måste för att säkerställa företagets framtid, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil