Sportshopen varslar 50 anställda

Sportshopen varslar 50 anställda
Foto: Mostphotos

Sportbutikskedjan Sportshopen har drabbats hårt av nedstängningarna i gränshandeln mot Norge och tvingas nu varsla 50 anställda om uppsägning.

Reinert Sörensson grundade Sportshopen i Grebbestad och har sedan byggt en butikskedja.

Idag har man butiker i Borås, Linköping, Varberg, Uddevalla, Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg vid sidan av den i Grebbestad.

Coronakrisen som lamslagit gränshandeln mot Norge har förstås slagit hårt mot kedjan och nu tvingas man varsla 50 anställda vid butikerna i Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg om uppsägning, skriver Strömstads tidning.

Hälften av uppsägningarna är personal i Strömstad och siktet är på att genomföra dem i slutet av denna månad.

Under förra veckan avslutades förhandlingarna och nu har personalen informerats.

Elva av de varslade i Strömstad ska omplaceras till Sportshopens e-handel som växer och man hoppas kunna återanställa andra uppsagda när gränshandeln normaliseras.

– Vi har hela tiden haft förhoppningen om att gränsen ska öppna och att handeln skulle komma igång igen men nu tvingas vi verkställa uppsägningar längs gränsen. Det är ett måste för att säkerställa företagets framtid, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Nu når Coop snart inte lika långt norrut

Det är Coops nordligaste butik – men inte länge till. Ett kommunalt nej till en utbyggnad gör att man istället väljer att lägga ned butiken i Katterjåkk.

Skörden väntas öka Rekordskörd av raps

Årets spannmålsskörd väntas bli elva procent högre än förra året och när det gäller skörden av oljeväxter blir årets skörd 2000-talets största.

H&M:s nya jättelager Satsar stort i Polen

75 000 kvadratmeter och två våningar handlar det om när H&M nu byggt ut sitt befintliga distributionscenter i polska Stryków för att möta efterfrågan.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil