Sportshopen varslar 50 anställda

Sportshopen varslar 50 anställda
Foto: Mostphotos

Sportbutikskedjan Sportshopen har drabbats hårt av nedstängningarna i gränshandeln mot Norge och tvingas nu varsla 50 anställda om uppsägning.

Reinert Sörensson grundade Sportshopen i Grebbestad och har sedan byggt en butikskedja.

Idag har man butiker i Borås, Linköping, Varberg, Uddevalla, Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg vid sidan av den i Grebbestad.

Coronakrisen som lamslagit gränshandeln mot Norge har förstås slagit hårt mot kedjan och nu tvingas man varsla 50 anställda vid butikerna i Strömstad, Nordby, Töcksfors och Charlottenberg om uppsägning, skriver Strömstads tidning.

Hälften av uppsägningarna är personal i Strömstad och siktet är på att genomföra dem i slutet av denna månad.

Under förra veckan avslutades förhandlingarna och nu har personalen informerats.

Elva av de varslade i Strömstad ska omplaceras till Sportshopens e-handel som växer och man hoppas kunna återanställa andra uppsagda när gränshandeln normaliseras.

– Vi har hela tiden haft förhoppningen om att gränsen ska öppna och att handeln skulle komma igång igen men nu tvingas vi verkställa uppsägningar längs gränsen. Det är ett måste för att säkerställa företagets framtid, säger Johan Andgren, vd på Sportshopen till lokaltidningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil